Ruokavaliosta

TERVEELLINEN RUOKAVALIO

Tutustu leipätiedotuksen mielenkiintoiseen sivuun

Onko syöminen taitolaji? Välillä paino nousee, vaikka emme näennäisesti söisikään mitään. Monella on mielikuva, että pienet napostelut eivät ole syömistä ollenkaan. Näistä pienistä naposteluista kuitenkin useasti kertyy lähes päivittäinen energiamäärä.

Perusta syömiselle on monipuolinen ruoka, jossa on paljon kasviksia ja kuitua, vain vähän suolaa ja kohtuullisesti oikeanlaatuista rasvaa.

Puolet lautasesta kasviksia, jäljelle jäävä puolikas jaetaan perunan, riisi tai pastan ja liha- ,kala- tai kanaruuan kesken, kummallekin neljäsosa lautasesta.

Säännöllinen ateriarytmi, kolmen neljän tunnin välein toistuvat säännölliset kasvispainotteiset ateriat helpottavat myös painonhallintaa.

Terveellinen ruokavalio auttaa hyvän olon saavuttamisessa ja toimii myös lähtölaskentana painonhallintaan .Tähän saamme vielä lisäpontta liikunnasta.

Anne Ruusuvuori

Linkkejä:

Suomalaisten elintarvikkeiden koostumustietopankki
Kalorilaskuri.fi (reseptejä, kalorit, laskuri ja paljon muuta)