Päättäjäiset 2019

Koiton jalkapallon kauden päätöstilaisuus 10.12.2019

Koiton jalkapallojaoston päättäjäisiä vietettiin 10.12.2019 yli 200 lasta ja aikuista oli päättäjäisissä mukana.

Jaoston kiertopalkinnot jaettiin ja jokainen pelaaja sai mitalin, lisäksi jokaisesta joukkueesta palkittiin tsemppari, aktiivinen harjoittelija ja kehittynein pelaaja.

Alussa puhui Koiton puheenjohtaja Pasi Rajala ja Jalkapallojaoston puheenjohtaja Antti Korpunen.

Puheissa huomioitiin mm. seuraavia jalkapallon kohokohtia:

- seuran jalkapallolisenssien määrä uuteen ennätykseen 291 kpl!

- perustettu kaksi uutta joukkuetta 2010-2013 tytöt sekä 2013-2014 pojat

- uusissa joukkueissa ja muksufutiksessa yhteensä 12 uutta toimihenkilöä

- valmentajia ennätysmäärä koulutuksessa 12 kpl!

- Futsalissa U19 SM liigatason pelejä Noormarkussa

- Jalkapallon Länsi-Suomen piiri loppuu ja siirrytään ns. Seurojen Palloliittoon. Pyritään edelleen alueelliseen toimintaan mutta alueeseen kuuluu jatkossa lisäksi Pirkanmaa ja Pohjanmaata liki Ouluun saakka

- Noormarkun Koitto täyttää 2021 100 vuotta joten tuleva vuosi on alustusta juhlavuoteen ja tätä on jo aloitettu valmistella historiikin parissa

Tilaisuuden juonsi Mirka Rimpelä

Kesällä julkistettiin Olavi "tankki" Salosen muistolaatta Noormarkun urheilukentän reunalla sijaitsevan Myllykartanon seinällä ja toimikunta on jakanut Noormarkkulaisille ansiotuneille nuorille stipendin. Toisen jakoi Nopsa ja toisen Koitto. Koiton jakama stipendi ja palkinto annettiin Nestori Tähtiselle poikkeuksellisen aktiivisesta toiminnasta jalkapallossa ja junioritoiminnassa. Nestorin perhe muutti Noormarkkuun ja vuonna 2013 hän tuli pelaamaan Koiton 1999-2000 syntyneiden joukkueeseen. Joukkue on jatkanut miehissä Koitto2 joukkueena ja Nestori on mukana ollut sekä myös miesten futsalissa. Koiton jalkapallokouluissa Nestori on ollut monena vuonna ohjaajana pienemmille. Valmennuksessa Nestori aloitti aluksi Koiton 2005-2006 syntyneiden mukana yhden vuoden. Vuoden vaihto-oppilaana olo Yhdysvalloissa teki tauon, mutta palatessaan Suomeen aloitti jälleen 2009 syntyneiden valmennuksessa aina nykyhetkeen saakka.

 

Koiton jalkapallojaoston palkittavat 2019:

 

Vuoden junioripelaaja: Kasperi Raitala

Hän on joukkueen työmyyrä kentällä. Pääasiassa puolustuksessa pelaava, mutta tarvittaessa tulee auttamaan myös hyökkäystä, unohtamatta kuitenkaan omaa pelipaikkaansa. Osaa ohjata peliä sekä sanallisesti että pallollisesti ja jaksaa pelata täydet minuutit. Ilmoittautuu ajoissa harjoituksiin ja peleihin ja on myös niissä ajoissa paikalla. 

 

Vuoden tyttöpelaaja: Noora-Maija Saranpää

Rohkea, periksiantamaton ja aina valmis taistoon. 

Hän on ahkera, oma aloitteinen ja sisukas pelaaja, jonka panokseen voi joukkue ja valmentaja aina luottaa. Tasoon merkittyjä pelejä on tälle neidille kertynyt jo 119 ja tehtyjä maalejakin 41.

 

Taistelijanmalja, pojat: Kalle Valli

Alkukausi P15 sarjassa ja loppukaudesta miesten kutosdivarissa. Nilkkavaivoista huolimatta kaikissa peleissä mukana. Maalihana kun aukesi, niin tuli heti hattutemppu miehissä. Sitkeä ja rohkea junioripelaaja joka nousi otteillaan miesten joukkoon. 

 

Taistelijanmalja, tytöt: Fanni Jylhä

Tämä neiti ei anna kokonsa olla este. Sisukas tyttö taistelee vaikka puolta isompiaan vastaan, kuten tänäkin kesänä. Kolhutkaan ei hidasta tahtia vaan hän pistää kaikkensa likoon. 

 

Fair Play pelaaja (leikkimaailma): Väinö Aarnio

P9 joukkueen Messi, pelasi menneenä kesänä kaikki mahdolliset vuotta vanhempienkin pelit. Hän harjoittelee paljon itsenäisesti ja on ikäisekseen erittäin taitava. Joukkueen sisällä hän on pidetty kaveri ja ottaa aina hyvin joukkuekaverit huomioon. Hän on ollut mukana joukkueen perustamisesta lähtien ja on varmasti saanut joukkueestaan eniten vihreitä kortteja joten tämän palkinnon hän on ansainnut. Hänen sanoin: jalkapallo on paras asia maailmassa!  

 

Vuoden juniorijoukkue: T12 (-07/-09)

Tytöt aloittivat keväällä ykkössarjassa tavoitteena nousu liigaan. Tähän tulokseen päästiin ilman ensimmäistäkään tappiota. Kahdeksan voittoa ja kaksi tasapeliä vei tytöt sarjataulukon ykkösinä liigaan syyskaudeksi. Maaliero keväältä oli huikea 45 tehtyä ja vain 3 päästettyä. Piste ero sarjassa toiseksi tulleisiin Raumalaisiin oli 6 pistettä. 

 

Vuoden sisujoukkue: pojat -09/-10

Sisukkaita poikia, suuri ryhmä 35 pelaajaa joten mukaan mahtuu monenlaista persoonaa, mutta silti homma toiminut hyvin. Joukkuehenki pysynyt hyvänä niin voittojen kuin tappioidenkin jälkeen. Joukkueella on ollut paljon pelejä, pojat ovat pelanneet kolmessa eri sarjassa. Valmentajia on hyvin riittänyt kaikkiin kauden peleihin vaikka osa tekee kolmivuorotyötä. Vastuut peleistä jaettu hyvin. 

 

Arvokkain joukkue: tytöt -10-/13 ja pojat -13/-14 

Palkinto menee tänä vuonna kahdelle eri joukkueelle. Helmikuussa perustettiin uusi tyttöjen joukkue T10/12 synt., joka sai heti yli 30 innokasta tyttöä liikkeelle. Toukokuussa oli poikien vuoro ja silloin perustettiin P13/14 synt. sielläkin innokkaita pelaajia yli 20. Molemmissa joukkueissa hienoa, että taustatoimijoita heti useampia. Kenenkään ei tarvitse yksin valmentaa tai hoitaa jojon tehtäviä. Uusia toimihenkilöitä Koittoon tuli näiden joukkueiden myötä kaksitoista. 

 

Vuoden futisteko: U19 Futsal

Tänä vuonna Koiton 2001 - 2003 syntyneiden nousu Futsal SM liigaan tuo ensimmäistä kertaa Noormarkkuun SM tasoisia futsal pelejä. Alkuvuosina pojilla ei ollut mahdollisuutta karhuhallin hienolle tekonurmelle jalkapalloharjoituksiin kun ne oli vain porilaisille joukkueille. Talviharjoitukset tapahtui pienessä Kankaan koulun salissa. Pojat on siten pienestä pitäen pelanneet jalkapallon ohella talvisin Futsalia ja tulos näkyy tässä. Kiitos tästä kuuluu myös pitkään mukana olleille valmentajille ja toimihenkilöille.    

 

Vuoden toimihenkilö: Mirka Rimpelä

Tuli Koittoon aikoinaan mukaan apuun -99/-00 joukkueen valmentajaksi vuonna 2011, pestin piti olla kuukauden mittainen, mutta kuten usein käy jää kiinni seuratoimintaan. Monessa mukana, kuuluu Koiton hallitukseen, jalkapallo- ja salibandyjaostoon. On tänä vuonna ollut apuna  perustamassa Koiton arvokkaimpia joukkueita eli uusia joukkueita. Pelasi ja valmensi Koitto2 joukkueessa. Aina valmis auttamaan. Iso Koittosydän. 

 

Hikipisara: -11/-12  taustajoukot

Joukkueen vanhemmat ja muut taustajoukot ovat hoitaneet joukkueen varainhankinnan loistavasti, jonka ansiosta pelaajia on laskutettu menneellä kaudella ennätyspienillä summilla. Taustajoukot ovat sitoutuneet joukkueen toimintaan ja antaneet tukensa joukkueen toimihenkilöille. Toimihenkilöille on annettu myös täysi työrauha. Osallistuminen joukkueen ja koko seuran toimintaan on ollut esimerkillistä. Me-henkeä on löytynyt ja löytyy jatkossakin!

 

Lahjakortti: Lenni Suonperä

Koitto haluaa tukea pidemmältä matkalta harjoituksiin ja peleihin tulevaa pelaajaa.

 

Olavi “Tankki” Salonen toimikunnan lahjoittama stipendi: Nestori Tähtinen

 

Edustuksen maalintekijä: Joonas Nurmela

 

Edustuksen taistelijanmalja: Pasi Kivistö

 

SPL taitomerkin suorittivat TUL taitokilpailuissa:

Väinö Aarnio: hopea

Eemeli Laukkanen: pronssi

Lenni Suonperä: pronssi

 

Joukkuepalkinnot 2019

 

2011/2012 pojat

tsemppari: Eetu Kukkonen ja Niklas Jaakkola

aktiivinen harjoittelija: Eliel Lindroos ja Teppo Hietikko

kehittynein pelaaja: Frans Ekberg ja Jonni Pirttinen

 

2010/2009 pojat

tsemppari: Julius Rosenlöv

aktiivinen harjoittelija: Mika Kaarniaho,  Joel Salo ja Eetu Riikonen

kehittynein pelaaja: Frans Rosenbom ja Joonatan Lehtonen

 

2007/2008 pojat

tsemppari: Joakim Kujala ja Waltteri Ruohomäki

aktiivinen harjoittelija: Iiro Luusalo ja Lauri Jylhä

kehittynein pelaaja: Lassi Kivinen ja Daniel Österman

 

2007/2008 tytöt

tsemppari: Renja Häggqvist ja Iida Jylhä

aktiivinen harjoittelija: Nella Söderlund ja Veera Lindgren 

kehittynein pelaaja: Noora-Maija Saranpää ja Jenna Rantanen 

 

2004,2005,2006 pojat

tsemppari: Leo Fabig

aktiivinen harjoittelija: Tommi Setälä, Kasperi Raitala ja Arttu Honkanen

Aleksi Honkanen ja Mikael Alakoski

 

Koitto 2 

tsemppari: Matti Kuusinen

aktiivinen harjoittelija: Jarkko Ylikoski

kehittynein pelaaja: Karrar Al-Khanjarawy

ahkera huoltaja: Lasse Toro

 

Edustus 

tsemppari: Arttu Rantanen

aktiivinen harjoittelija: Tuomo Ahlfors

kehittynein pelaaja: Niko Yli-Anttila