Uutiset

Koiton jalkapallon kauden 2020 päätöstilaisuus 12.2.2021

Koiton jalkapallokauden 2020 päätöstilaisuus

 

Poikkeustilanteessa perinteinen kaikki paikalla päätöstilaisuus jouduttiin perumaan ja lopulta pidettiin 12.2.2021 Koiton jalkapallon kiertopalkintojen jakaminen Koiton toimistolla palkittava kerrallaan sisään tyylillä.

Kaikille tilaisuus oli uudenlainen, mutta onnistuneesti saatiin kaikki huomioitua. Annina Ruokoski Uutisluotsista oli paikalla ottamassa kuvia palkittavista. Hänellekin taistelijan maljan olisi voinut antaa kun perjantai-iltana on vapaa-ajallaan paikalla.

Kuvaajakin pääsi kuvaan kun jalkapallojaostomme puheenjohtaja Antti Korpunen nappasi kameran Anninalta ja nappasi muutaman kuvan.

 

Koiton 2020 jalkapallon kiertopalkinnot ja huomionosoitukset menee seuraavasti:

 

Vuoden Junioripelaaja: Roni Silfver

Todella ahkera ja varma puolustuksen peruspilari P17 pojissa ja Koitto2 joukkueessa. Sinnikäs työmyyrä joka jaksaa puurtaa puolustuksen alimpana lenkkinä pelistä toiseen. Varsinkin lyhyt spurtti erittäin nopea jolla on aina ensimmäisenä pallossa. Valmentajan luottopakki jonka kyllä voisi laittaa mihin paikkaan vaan kentällä. Syksyllä mukana myös niin P19 futsal liigajoukkueessa kuin Miesten M4 sarjassakin. Pelien lisäksi käynyt ensimmäisenä Koiton nuorista myös jalkapallon erotuomarikurssit. Asenne kohdallaan, säännöt hallussa ja aina mukana niin peleissä kuin harjoituksissakin!

Vuoden tyttöpelaaja: Mirella Rajala

Ahkera harjoittelija niin harjoituksissa kuin kotonaan. Äärimmäisen sisukas ja periksiantamaton asenne. Pelaa kaikki tilanteet aina loppuun saakka ja välillä yllättää miten jaksaa pelata alusta loppuun saakka aina sata lasissa! Pelipaikka voi olla mikä tahansa. On joukkueen paras maalivahti, mutta niin myös kenttäpelaaja. Valmentajalle helppo kun voi aina laittaa mihin pelipaikkaan tahansa. Taitavuudesta kertoo myös, että oli ensimmäistä kertaa TUL:n jalkapallon taitokisoissa ja heti tuli pronssinen taitomerkki! Olympialiikkeen motto: Citius, altius, fortius sopii hyvin myös Mirellalle!

Taistelijanmalja, pojat: Jere Kähkönen

Erittäin taitava ja esimerkillään kentällä kapteenin roolin ottava pelaaja. Oli johtohahmoja niin P17 kuin Koitto2 kesän jalkapallopeleissä. Keskittyy peleihin ja harjoituksiin. Teki maalin liki jokaisessa kesän jalkapallopelissään. Mukana myös edustuksen peleissä ja syksyllä liittyi myös P19 futsal liigan joukkueeseen. Hyvällä asenteella aina mukana eikä valita koskaan mistään vaan keskittyy ainoastaan peliin.

Taistelijanmalja, tytöt: Pinja Jylhänkoski

Taidon puolesta voi laittaa mihin vaan, mutta joukkueen luottopakki. Voittaa lähes aina kaksinkamppailut, avaukset on huippuja ja omaa huikean pelisilmän tehdä poikkeuksellisiä ratkaisuita kentällä. Syötöt menee juuri siihen kun pitää eli erinomainen havainnointikyky pelata pallo mihin pelaajan pitää mennä. Poikkeuksellinen kyky pisti valmentajan silmään jo ihan ensimmäisistä harjoituksista saakka. Äärimmäisen vaikea on häneltä palloa pois ottaa. Suojaa hyvin ja kesän peleissä itseluottamus nousi onnistumisien jälkeen huikealle tasolle. Joukkueensa puolustuksen taistelija! Pelaaja jonka mielestä valmentajan pitäisi huutaa enemmän kuvastaa myös taisteluasennetta!

Fair Play pelaaja (leikkimaailma): Eetu Kukkonen

Eetu pelaa täysillä ja periksi antamatta. Hän ymmärtää että jalkapallo on joukkuelaji ja pelaa itseään säästämättä joukkueen hyväksi. Eetu on kentällä ja kentän ulkopuolella reilu, hyväkäytöksinen, iloinen ja tulee harjoituksiin aina hyvällä tuulella.

 

 

Vuoden juniorijoukkue: P10, 2009 - 2010

Pelasi kesällä kahta 2010 syntyneiden sarjaa, P10 ykköstä ja kakkosta. Lisäksi turnauksissa: Välipäivä turnee, Poricup. Pelaavat myös futsalia talvisin. Joukkueessa sitoutuneita aktiivisia pelaajia. Joukkueen ulkopuolisin silmin nähtynä paikalliset Noormarkun P10 ykkösen pelit tekivät vaikutuksen kuinka hienosti jo näin nuoret pystyivät pelaamaan organisoitua joukkuepeliä! Palloa ei pelattu aina eteenpäin vaan osattiin pelata myös alas vähän kuin Mestarien liigassakin.

 

Vuoden sisujoukkue: Tytöt 2010 – 2013

Neljällä ikäluokalla pelattu kahdessa sarjassa. Pelit tyttöjen T10 sarjassa ja poikien P7 sarjassa. Kolmen valmentajan lopetettua saatu silti kaikki valmennus hoidettua kunnialla, joukkueenjohtaja vaihtui valmentajaksi ja vanhemmista saatu aina apuja. Ensimmäinen pelikausi jossa T10 sarjassa on pelattu T10, T9 ja T8 tytöillä sekä P7 poikien sarjassa T8 ja T7 tytöillä. Kauden alun tappiot vanhempia pelaajia tai poikia vastaan muuttuivat peli peliltä pienempinumeroisiksi, tasapeleiksi ja voitoiksikin. Oli vastassa sitten 3 vuotta vanhemmat tytöt tai samanikäiset pojat niin tytöt ei peruuttele vaan sitä kovemmin pelaavat mitä vahvempia on vastustajat!

 

 

Lahjakortti: Väinö Aarnio

Koitto haluaa tukea pidemmältä matkalta harjoituksiin ja peleihin tulevaa pelaajaa. Väinö kulkee ahkerasti kaikkiin harjoituksiin ja peleihin Laviasta saakka. Harjoitusmatkojen pituuden lisäksi Väinö on erinomainen joukkueensa pelaaja ja esimerkillinen harjoittelija.

 

 

 

 

Arvokkain joukkue: Muksufutis, 2015 – 2017 syntyneet

Koitto on kasvattajaseura ja kaikkein pienimmissä on aina suurin potentiaali. Näiden pelaajien innostus lajin pariin on tärkein tehtävä seurassamme ja joukkueen kaikissa toimihenkilöissä. Vuoden 2020 perhefutiksen vetäjissä on erinomainen yhdistelmä niin kokemusta, nuoruutta, intoa, innostamista ja myös halua oppia lisää. Valmennuskoulutuksessa yhden valmentajan kommentti: Saa muut loistamaan, kuvastaa erinomaisesti tätä joukkuetta!

Vuoden futisteko: 300 lisenssipelaajaa

Erittäin poikkeuksellisesta koronavuodesta huolimatta Koitto onnistui kasvattamaan lisenssipelaajamääräänsä entisestään. 2019 oltiin jo lähellä ja 2020 lopulla päästiin ylittämään maaginen 300 lisenssipelaajaa Koitossa! Valtakunnallisesti kaikissa harrastuksissa harrastajamäärät vähenivät joten tämä on hyvän seuratyön tulos! Porin talousalueella ollaan lisenssipelaajamäärässä numero 4 ja edelleen vahvalla vapaaehtoispohjalla kaikki tehdään koko seurassa.

 

Vuoden toimihenkilöt

Jani Hietikko: Innostava ja aktiivinen valmentaja, joka mukana niin P9 kuin P7 joukkueen mukana ja jalkapallon lisäksi muissakin urheilulajeissa. Suurella sydämellä mukana valmennuksessa!

Heidi Hietaoja: Monessa mukana niin joukkueenjohtajana kuin muussakin. Joukkueenjohtajana, asustevastaavana, hallituksen 2021 jäsenenä ja lukuisissa muissa. Nöyrä toisten auttaja ja liikunnan mahdollistaja. Jalkapallon ulkopuolelta lupautui talvella mukaan 6-7v salibandyynkin ohjaajaksi vaikka sanoi ettei siitä mitään ymmärrä! Asenne on siis enemmän kuin kohdallaan!

Hikipisara: Elina Honkanen ja Mia Honkanen

Molemmat ovat hikipisaran ansainneet kunnioitukseksi siitä kaikesta mitä he ovat taustalla tehneet niin joukkueidensa kuin koko seuran hyväksi. Molemmat on 2002 – 2005 syntyneiden joukkueen työmyyriä taustalla joukkueenjohtajina ja puuhanaisina. Ilman heitä joukkue olisi loppunut jo vuosia sitten. Ovat hoitaneet kioskivastuuta niin joukkueiden peleissä kuin hoitaneet kioskiin tavarat kaikille muille joukkueille ja jalkapallokouluihin. Kaiken lisäksi ovat aina olleet aktiivisina vanhempina kentän laidalla kaikkia tukemassa. Taitokilpailujen harjoituksissa ja kuin myös TUL jalkapallon taitokilpailuissa oli Elina korvaamaton apu. Heidän pyyteetön työtätekevä asenne on seuramme tekemisen ydin ja hikipisaroita ovat vuosien saatossa vuodattaneet paljon enemmän kuin palkinnon pisaraan mahtuisi!

Edustuksen maalintekijä: Joonas Nurmela

Joonas pelannut Koitossa 25 vuotta.

 

 

Edustuksen taistelijanmalja: Juho Somero

Juho pelannut Koitossa 17 vuotta.

 

 

 

 

 

 

TUL:n vuoden 2020 nuorisotoimija

Koiton jalkapallojaosto huomioi TUL:n vuoden 2020 nuorisotoimijaksi palkittua Mirka Rimpelää kovillakin pakkasilla lämpimänä pysyvällä Umbron valmentajantakilla!