Uutiset

Koiton jalkapallon kauden 2021 päätöstilaisuus 21.10.2021

Vuoden junioripelaaja Väinö Aarnio
Vuoden tyttöjuniori Jenna Rantanen
Taistelijan malja pojat Niko Iitti
Taistelijan malja tytöt Iida Jylhä
Fair Play pelaaja Frans Ekberg
Vuoden juniorijoukkue pojat 2011 - 2012
Vuoden Sisujoukkue pojat 2013 - 2014
Arvokkain joukkue tytöt 2014 - 2015
Vuoden futisteko Futsal U19
Vuoden toimihenkilö Mirka Rimpelä
Hikipisara Muksufutis vetäjät
Muksufutis
Tytöt 2014 - 2015
Tytöt 2009 - 2013
Tytöt 2007 - 2008
Pojat 2013 - 2014
Pojat 2011 - 2012
Pojat 2009 - 2010
Pojat 2007 - 2008
Koitto2
Kiertopalkinnot

Koiton jalkapallokauden 2021 päätöstilaisuus

 

Perinteinen jalkapallokauden päätöstilaisuus pidettiin Noormarkun urheilutalolla 21.10.2021.

Paikalla oli suuri määrä junioripelaajia, tosin edelleen korona-aika vähensi määriä kun pienenkin flunssan takia joudutaan olemaan kotona.

Avauspuheen piti seuran puheenjohtaja Pasi Rajala jossa pääpaino oli takana olleessa vuodessa ja edellisen talven harjoittelussa sekä peleissä jotka koronan takia jäi paljon vähemmälle. Jalkapallopuolen puheenjohtaja Antti Korpunen avasi palkinnonjaon saatesanoin ja myös yhteisellä Paljon onnea vaan laululla satavuotiaalle Noormarkun Koitolle. Puheessa myös mainittiin 2020 vuoden kokonaispelaajamäärän nousseen yli 300 pelaajan. Tänä vuonna ei taideta ihan vastaavaan kokonaismäärään yltää, mutta alle 15 vuotiaiden määrä nousi ensimmäistä kertaa historiassa yli 200 pelaajan ja julkaisuhetkellä määrä on jo 208!

 

 

 

 

 

 

 

Koiton 2021 jalkapallon kiertopalkinnot ja huomionosoitukset menee seuraavasti:

 

 

 

 

Vuoden Junioripelaaja: Väinö Aarnio

 

P11 joukkueen kapteeni, ollut koiton toiminnassa muksufutiksesta asti.

Väinö käy aktiivisesti treeneissä ja harjoittelee myös paljon itsenäisesti.

Hän pystyy pelaamaan kaikilla pelipaikoilla ja on teknisesti todella taitava, Väinö on osallistunut myös  useamman kerran  taitokilpailuihin.

Joukkueen johtohahmo ja miellyttävä valmennettava koska on erittäin tunnollinen kaveri!

 

 

 

 

 

 

 

Vuoden tyttöpelaaja: Jenna Rantanen

 

Jenna on pelannut mahtavan määrän otteluita T14 ykkönen sarjassa, T15 kakkonen sarjassa ns ainoana virallisena maalivahtina. Lisäksi Jenna on toiminut vielä T13 ykkönen sarjassa maalivahtina muutamia kertoja. Jenna on maalivahtina ottanut hurjan harppauksen ahkeran treenamisen ansiosta. Syys-semistäkin saldona vain yksi päästetty maali ja ansaittu kulta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Taistelijanmalja, pojat: Niko Iitti

 

Niko on toiminut P14 joukkueen kapteenina koko kuluvan kauden. Hän on antanut kentälle, niin peleissä kuin harjoituksissa, esimerkillisesti kaikkensa. Nikon asenne on kova, eikä hän kaihda kovia otteluissa kaksinkamppailuja.

Niko on jäänyt usein vielä harjoitusten jälkeen yksin hiomaan taitojaan sekä osallistunut ns. ylimääräisiin harjoituksiin. Muun muassa ikämiesten harjoituksiin sekä legendat peliin.

Myös kentän ulkopuolella Niko on osallistunut aktiivisesti Koiton toimintaan, esim. jalkapallokoulun vetäjänä sekä pelin ohjaajana.

 

 

 

 

 

 

 

 

Taistelijanmalja, tytöt: Iida Jylhä

 

Taidon puolesta voi laittaa mihin vaan, mutta joukkueen luottopakki. Voittaa lähes aina kaksinkamppailut, avaukset on huippuja ja omaa huikean pelisilmän tehdä poikkeuksellisiä ratkaisuita kentällä. Syötöt menee juuri siihen kun pitää eli erinomainen havainnointikyky pelata pallo mihin pelaajan pitää mennä. Poikkeuksellinen kyky pisti valmentajan silmään jo ihan ensimmäisistä harjoituksista saakka. Äärimmäisen vaikea on häneltä palloa pois ottaa. Suojaa hyvin ja kesän peleissä itseluottamus nousi onnistumisien jälkeen huikealle tasolle. Joukkueensa puolustuksen taistelija! Pelaaja jonka mielestä valmentajan pitäisi huutaa enemmän kuvastaa myös taisteluasennetta!

 

 

 

 

 

 

 

 

Fair Play pelaaja (leikkimaailma): Frans Ekberg

 

Hyvällä asenteella mukana, eikä valita koskaan mistään vaan keskittyy peliin. Käy lähes kaikissa harjoituksissa ja peleissä ja asenne on kohdallaan ja säännöt hallussa! Sinnikäs työmyyrä joka jaksaa puurtaa puolustuksen alimpana lenkkinä pelistä toiseen ja tehdä töitä joukkueen eteen. Varsinainen valmentajan luottopakki ja puolustuksen peruspilari. Pelaaja on kauden aikana mennyt eteenpäin peliärakentavana puolustajana, ja avaukset ja pitkät syötöt ovat tässä ikäluokassa omaa luokkaansa.

 

 

 

 

 

 

 

Vuoden juniorijoukkue: P10, 2011 - 2012

 

Johdonmukaisen valmennuksen ansioista pelaajat ovat kehittyneet sekä yksilöinä että yhdessä ja yhteishenki on äärimmäisen hyvä. Kommunikaatio pelaajien, valmennuksen, joukkueenjohdon ja vanhempien välillä on mutkatonta ja kaikki puhaltavat yhteen hiileen. Erikoinen, katkonainen talviharjoittelukausi, ja karanteenijaksot eivät ole lamaannuttaneet joukkueen toimintaa, vaan vastoinkäymisistä huolimatta joukkue on pelannut läpi kauden kahta sarjaa, Ykköstä ja Kakkosta. Lisäksi on osallistuttu useampaan turnaukseen ja järjestetty yksi oma turnaus Noormarkussa. Tällä kaudella joukkue siirtyi neljänneskentältä puolikkaalle ja 5v5 pelitavasta 8v8 pelitapaan. Muutokset ovat entisestään lisänneet joukkueena toimimisen taitoja ja sinnikästä työntekoa koko joukkueen eteen.

 

Vuoden sisujoukkue: P8/7 2013 – 2014

 

Joukkueen pelaajamäärä on suuri ja toimihenkilöporukka toimii hyvin yhteen. Joukkue pelannut kesän kahta sarjaa ja pärjänneet hyvin. Pelaajissa on tapahtunut selvää kehitystä kuluneen kauden aikana. Valmentajat ovat osallistuneet aktiivisesti erilaisiin valmennuskoulutuksiin.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arvokkain joukkue: Tytöt 2014 - 2015

 

Tammikuussa perustettu joukkue on tärkeä osa seuran tyttöfutisjatkumoa. Koko Satakunnassa ei ole monessa seurassa näin hyvä tilanne tyttöfutisjoukkueiden suhteen. Joukkueen kautta jalkapalloharrastuksen pariin on tullut paljon sellaisiakin tyttöjä, jotka eivät välttämättä olisi liittyneet poikajoukkueeseen. Heti kesäkauden alussa joukkue kuitenkin lähti ennakkoluulottomasti pelaamaan ikäluokkansa poikien sarjaa, koska tyttöjen sarjaa ei näin pienille vielä ole. Läpi kauden joukkueen teemana on ollut rohkeus, ja pelaajat ovat onnistuneet sekä yksilöinä että joukkueena pelaamaan oman näköistä ja rohkeaa peliä. Tytöt kuuluvat kentälle!

 

 

 

Vuoden futisteko: Futsal U19 SM lopputurnauksen 4.s sija

 

Tämä joukkue oli timanttia kotikentällä, vierasjoukkueille ei herunut pistettäkään Noormarkun urheilutalolla. Ryhmän toiminta oli tavoitteellista ja selkeästi organisoitua aina sponsorien hankinnasta asti. Monella pelaajalla on takanaan pitkä jalkapallotausta. Ryhmän hyvä henkilökohtainen taitotaso mahdollisti tasaväkisen taistelun isoja seuroja vastaan. Joukkueen menestys huipentui U19 Futsal SM - lopputurnauksen neljänteen sijaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vuoden toimihenkilö: Mirka Rimpelä

Noormarkun koitossa on paljon erilaisia toimihenkilöitä, ja he toimivat vapaaehtoispohjalta. Koitossa ei ole palkattuja valmentajia, joukkueenjohtajia jne. Monet heistä toimivat vielä kahdessakin joukkueessa.
Tämän vuoden toimihenkilö toimii kuitenkin useammassa joukkueessa kuin kukaan muu. Hän on eri joukkueissa valmentajana, joukkueenjohtajana, managerina ja jopa pelaa itsekin vielä.
Hän on myös mukana vetäjänä/järjestäjänä Koiton taitokisatapahtumissa ja joka vuotisessa Koiton futiskoulussa. Myös pelipaikkaa on hän osaltaan hoitamassa. Hän toimii myös seuran yhteistyövastaavana.
Ratkaiseva asia henkilön valintaan oli kuitenkin myös se, että hänet valittiin TUL:n toimesta tämän vuoden alussa valtakunnallisesti vuoden nuorisotoimijaksi. Kaiken lisäksi tämä henkilö täyttää sopivasti Sata vuotta täyttävän Noormarkun Koiton kunniaksi 50 vuotta. Joten nousemme kaikki seisomaan ja laulamme hänelle "Paljon onnea vaan". Vuoden toimihenkilö siis Mirka Rimpelä.

 

 

 

Hikipisara: Muksufutiksen 2015 - 2017 toimihenkilöt

Erittäin sitoutunut ja hyvä 10 hengen valmennustiimi joiden tekemistä on ollut ilo seurata. Ryhmä on aktiivinen ja aina ennen harjoituksia on valmis harjoitusohjelma jonka mukaan isoa 40 innokkaan futarin ryhmää vedetään. Palloliitolta saatiin muksufutikseen harjoitusvälinepaketti ja valmentajia on heti lähtenyt mukaan Futisvalmentajan starttikurssille ja ollut seuran muissa koulutuksissa mukana. Järjestivät erittäin onnistuneen turnauksen pienille enemmän ja vähemmän pelanneille Noormarkun urheilukentällä jossa pelattiin pelejä samaan aikaan neljällä kentällä! 

 

Lahjakortti: Leevi Hurtola

Koitto haluaa tukea pidemmältä matkalta harjoituksiin ja peleihin tulevaa pelaajaa. Leevin osallistumisaktiivisuus harjoituksiin ja otteluihin Merikarvialta saakka hakee kyllä vertaistaan. Pitkästä matkasta huolimatta Leevi on osallistunut lähes jokaiseen otteluun sekä harjoitukseen. Leevi onkin ollut joukkueen kantavia voimia jo ensimmäisistä harjoituksista lähtien.

 

Edustuksen maalintekijä: Juho Somero

Juho pelannut Koitossa 18 vuotta.

 

 

Edustuksen taistelijanmalja: Tuomo Ahlfors