otteluraportit 2012

Vaikka pallokin oli pelaajilta joskus pelin aikana hieman "hukassa" ,niin Koitto voitti viimeisen tämän kauden kotiottelunsa 8 - 1 ja kaunisteli maalitilastoaan 4.divisioonassa.

Koiton miehet eivät nousseet tänä vuonna , vaikka hienon kauden pelasivatkin.

Yksi peli vielä jäljellä sarjan voittajaa Rauman Pallo-Iirojen reserviä vastaan ja sitten pitkä kausi on ohi.

Vaikka syyskierroksen alku näytti 4.divisioonan jalkapallossa Koiton edustusjoukkueelle hyvältä eli viisi voittoa peräkkäin . niin sekään ei riittänyt Koiton siirtymiseksi sarjan kärkeen. Kevätkierroksen jälkeen sarjan johtaja Pallo-Iirot reservi myös otti myös jatkuvasti voittoja syyskierroksen otteluissaan. Elokuun lopussa Koiton joukkueella oli mahdollisuus tavoittaa sarjan kärkeä niin, että sarjan voittaja olisi mahdollisesti ratkennut kauden viimeisessä ottelussa. Tällöin Koiton joukkue kuitenkin koki ikävän tappion Nakkilan Nastaa vastaan  5 – 1 Nakkilassa, ja seuraavana päivänä sarja kärki Pallo-Iirotreservi kaikkien yllätykseksi hävisi Musan 4. joukkueelle 1 – 0. Mikäli Koitto olisi siis voittanut Nakkilassa niin kaikki ollut vielä mahdollista.

Kauden viimeiseen kotiotteluun Koitto sai vieraakseen Luvian Vedon. Ottelun voittajasta ei ollut epäselvyyttä ottelun alusta alkaen , sillä Koitto hallitsi ottelutapahtumia. Koitolla oli melko laaja pelaaja materiaali käytössään tässäkin ottelussa ja vaihdosta saatiin jatkuvasti lisää voimaa kentälle. Hienoja maaleja nähtiin ja varsinkin ottelun lopussa Matias Nurmelan tekemä maali päällään suoraan keskityksestä oli ehkä ottelun hienoin suoritus. Koiton maaleista vastasivat ottelussa Joonas Nurmela 3 maalia , Severi Ruusu 2 maalia , Jaakko Lavapuro 1 maali , Hannu Pelli 1 maali ja Matias Nurmela 1 maali.

Koitto voitti viimeisen tämän kauden kotiottelunsa 8 – 1 ja kaunisteli samalla melkoisesti maalitilastoaan. Koiton edustusjoukkue on vuosi vuodelta parantanut peliään ja muutenkin joukkueen toiminta on kehittynyt melkoisesti. Myös valmennuspuolelle on saatu voimaa ja nuorella joukkueella on vielä mahdollisuuksia vaikka nousuunkin, jos joukkue vain pysyy kasassa myöstulevilla kausilla. Tällä kaudella on jäljellä vielä viimeinen ottelu 4.divisioonan voittajaa Pallo-Iirojen reserviä vastaan Raumalla ja suoraan ottelun jälkeen joukkue lähtee ansaitsemalleen kauden päätösristeilylle pitkän kauden jälkeen, jossa  luodaan ehkä jo suunnitelmiakin koskien tulevaa kautta. Nuori joukkue on kasvanut ja saanut kokemusta jälleen vuoden ja toivottavasti ensi kaudella suunta on myös nousujohteinen, kuten joka vuosi tämän joukkueen toiminnassa tähän asti on ollut.

 

 

                  Olli Inberg

 

 

 

 

Hannu Pelli oli vaikea pidettävä Musan puolustukselle.
Juho Hanka pelasi Koiton vasempana puolustajana hyvän ottelun.
Kuvassa oikealla oleva Jaakko Lavapuro tykitti Koiton voittomaalin.
Koiton maalilla oli myös vaarallisia tilanteita, mutta Musa ei saanut maaleja aikaiseksi.
Jere Kallio on pelannut Koiton puolustuksessa kauden aikana monessa roolissa.Nyt hän uurasti keskuspuolustajana.

 

Koiton miehet aloittaneet syyskauden hienosti.

 

Viisi voittoa peräkkäin,  20 maalia tehty ja 4 päästetty omiin.

Koiton miesten taival 4.divisioonan syyskierroksen peleissä on edennyt mainiosti. Syyskierroksen ensimmäisessä ottelussa Koitto voitti Pihlavan 2 – 1 ja seuraavaksi Lauttakylän Lujan 8 - 3 ,  FC Ulvilan 3 – 0 ja Euran Pallon kakkosjoukkueen 5 – 0.    

 

Syyskierroksen viidenteen otteluun Koitto sai vieraakseen Musan Salaman nelosjoukkueen Porin Musasta.

Ottelua ei oltu pelattu kuin pari minuuttia ja Koitto johti Joonas Myllymäen tekemällä maalilla 1 – 0 . Vaikka Koitto sai heti ottelun alussa maalin , se ei vaikuttanut pelin tasoon mitenkään , sillä Musa taisteli koko ottelun voitosta. Ensimmäinen puoliaika oli kova tempoista taistelua ja molemmilla joukkueilla oli hyviä maalipaikkoja . Koiton maalilla Ville Setälä on kehittynyt roimasti ja hänen muutama hieno torjuntansa piti Koiton joukkuetta mukana ottelussa. Vaikka Koitto lisäsi vauhtia ensimmäisen puoliajan loppupuolella ja sen seurauksena Koitolla oli ainakin neljä varmaa maalipaikkaa Musan maalilla , niin maaleja ei saatu aikaiseksi johtuen Musan maalivahdin ilmiömäisistä torjunnoista.

Molemmilla joukkueilla oli sama vahvuus erikoistilanteissa sivurajaheitoissa ja varsinkin Koiton Jere Kallion sivurajaheitot aivan vastustajan maalin eteen aiheuttivat jatkuvasti hyviä maalintekotilanteita Koitolle. Myös kulmatilanteista Koitto sai useasti hyviä tilanteita aikaiseksi. Syöttötarkkuus oli Koiton ongelmana ensimmäisellä puoliajalla , sillä liian monesti syöttö meni vastustajalle eikä omalle pelaajalle.                                                                                                              

 

Toisella puoliajalla koettiin ottelun ratkaisu.

Ottelun toinen puoliaika aloitettiin Musan painostuksella , kun taas Koitto ei tahtonut saada peliään käyntiin. Musa sai kerran pallon Koiton maalin tolppaakin, mutta pikkuhiljaa myös kotijoukkue pääsi peliin mukaan. Vauhtia oli mukavasti ja katsomossa jännitettiin kumpi onnistuisi maalinteossa , sillä niin tasaisesti edettiin toista puoliaikaa.  Hannu Pelli nousi ottelun aikana useasti voimalla oikealta laidalta Musan maalille ja tällaisesta tilanteesta myös tuli ottelun ratkaisu. Pelli kuljetti oikealta laidalta pallon Musan maalille ja jälkitilanteesta Jaakko Lavapuro tykitti pallon voimalla Musan maalin yläkulmaan.

Koiton 2 – 0 johdosta Musa ei enää noussut ja näin Koitto voitti jo viidennen syyskierroksen ottelunsa peräkkäin. Koiton hyökkäyskalusto alkaa löytämään toisensa hienosti otteluissa ja  20 maalia viidessä ottelussa on osoitus siitä.Oskari Heinonen , Joonas Myllymäki ja Jaakko Lavapuro ovat alati vaarallisia vastustajien maalilla. Koiton keskikenttä ja varsinkin Matias Nurmela luo jatkuvasti hyökkäyskolmikolle maalitilanteita. Jere Kallio pystyy pelaamaan puolustuksessa paikalla kuin paikalla ja nyt  uurastus keskuspuolustajana oli onnistunutta. Vasempana pakkina Juho Hanka  pelasi myös mainion ottelun. Pasi Kivistö Koiton keskuspuolustuksessa pelaa ottelusta toiseen tasaisen varmasti. Koiton puolustuksen tämän hetkisestä vahvuudesta on osoitus että viidessä syyskierroksen pelissä vain neljä maalia on onnistuttu tekemään Koiton maaliin. Sarjan kärjessä johtaa Pallo-Iirojen reservi joukkue viiden pisteen erolla sarjan kakkosena olevaan Koittoon ja molemmilla on vielä kolme ottelua jäljellä.

 

                             Olli Inberg

 

Koiton edustusjoukkue pelasi yhteispelillä ja yhdessä taistellen vakuuttavan koti voiton ottelussa Lauttakylän Lujaa vastaan.

Koiton miehille selvä voitto.

”Vartti pelattu ja peli oli jo selvä”

Joskus voi jalkapallo-ottelun alusta alkaen jo lähes päätellä kumpi voittaa ottelun. Niin kävi tässäkin ottelussa , kun Lauttakylän Luja saapui Koiton vieraaksi 4.divisioonan otteluun Noormarkun urheilukentälle. Ottelua oli pelattu 15 minuuttia ja Kotijoukkue johti jo 3 – 1.  Koiton maaleista heti ottelun alussa vastasivat Joonas Nurmela kerran ja Matias Nurmela kahdesti. Ottelu oli Koiton hallintaa ja pallo liikkui mieheltä miehelle, kun taas vastustaja ei saanut oikeastaan yhtään kunnon tilannetta kotijoukkueen maalille. Toisella puoliajalla jatkui sama tahti. Rankkarista Pasi Kivistö sijoitti pallon varmasti maaliin ja tilanne oli 4 -1. Vaikka peli oli jo selvä ja hieman Koiton pelaajat jo alkoivat löysäämään  vauhtia , niin Koiton valmennus patisti joukkuettaan että ei vielä lopeteta pelaamista.  Tämä neuvo tehosikin ja kotijoukkue lisäsi vauhtia pelin loppupuolelle. Hienon läpiajon päätteeksi Oskari Heinonen tykitti 5 – 1 Koitolle. Heti perään lähes kopio edellisestä maalista ja Joonas Myllymäki laukoi jo 6 – 1. Myös Lauttakylä onnistui maalin teossa ja tilanne oli 6 – 2. Illan komeimman maalin laukoi Ronaldon tyylisesti Matias Nurmela vapaapotkusta. Pitkä vauhti, tarkka kierteinen laukaus yli vastustajan muurin maalin takakulmaan , ja Koitto johti 7 – 2.  Vielä kuitenkin myös Lauttakylä onnistui kerran maalinteossa. Illan maalitykittelyn päätti Joonas Myllymäki pitkän kuljetuksen päätteeksi ja ottelun lopputulokseksi tuli 8 – 3 Koiton hyväksi.  Teemu Sakari oli pienen tauon jälkeen palannut Koiton puolustukseen ja hyvän ottelun pelasikin. Oikeana puolustajana Tero Jokinen pelasi asenteella, että täältä ei ainakaan mennä läpi ja siinä hän myös onnistui. Yhtään läpiajoa ei Jokisen puolelta päässyt läpi. Kärjessä Oskari Heinonen väläytteli nopeuttaan ja maali osoitti että syyskauden otteluissa Heinosen maaleja varmaankin nähdään lisää. Koiton kärjessä myös Joonas Myllymäki on kasvanut melkoiseksi maalitykiksi.

 

                                                     Olli Inberg

Koiton Jaakko Lavapuro pelasi hyökkäyksessa ja taisteli tilanteet loppuun asti.
Koiton Jari Lamminen taistelee pallosta PTU:n pelaajan kanssa.

 

Meinasi tulla kiire

” Koitto pelasi viimeiset 5 minuuttia ”

 

Joskus jalkapallo-ottelussa riittää voittoon , kun pelaa viimeiset 5 minuuttia ja niin kävi tässäkin ottelussa, kun Koitto sai 4.divisioonan ottelussa vastaansa sarja kakkosen eli Pihlavan Työväen Urheilijat. Ottelun alku oli tasaista pelailua ja tilanteet aaltoilivat molemmilla maaleilla. Heti ottelun alussa Koiton Joonas Myllymäellä oli mainio tilaisuus siirtää Koitto johtoon , mutta kova tykki osui  maalin tolppaan. Pikkuhiljaa Koiton ote peliin väheni ja Pihlava alkoi hallita peliä ja saamaan maalipaikkoja. Ottelun 16. minuutilla Koitto sai herätyksen että täytyisi alkaa pelaamaan.  Riku Valve siirsi Pihlavan 0 – 1 johtoon. Tästäkään ei Koitto vielä saanut peliään kuntoon ja vierasjoukkue hallitsi peliä. Kun ottelua oli pelattu 32. minuuttia ,  Pihlavan maalivahti Niko Laiho kaatoi Koiton Jaakko Lavapuron ja tuomarilla ei ollut muuta vaihtoa kuin antaa punainen kortti Laiholle ja poistaa hänet kentältä. Katsomossa luultiin,  että nyt kun Koitto sai ylivoiman peli kääntyisi Koitolle. Näin ei kuitenkaan käynyt vaan vierasjoukkueella oli vieläkin ottelun hallinta. Ottelun puoliajalle mentiin Pihlavan 0 – 1 johdossa.

Toiselle puoliajalle odotettiin enemmän taistelua kotijoukkueelta tappiotilanteessa, mutta Koiton peli oli edelleen jotenkin tehotonta. Liike puuttui, syötöt menivät pääasiassa vastustajalle eikä maalitilanteita saatu aikaiseksi. Pihlavan taktiikkana oli yrittää ajanpeluulla latistaa Koiton peliä. Näyttikin pelin edetessä että Pihlava onnistuu ja voittaa koko ottelun. Toisen puoliajan 35. minuutilla toinen Pihlavan pelaaja poistettiin kentältä ja nyt Koitolla oli jo kahden miehen ylivoima. Vielä tämänkin jälkeen Koiton peli oli voimatonta. Jotenkin näytti että tässä kotiottelussa kotijoukkueelta ei mikään onnistu ja yleisökin alkoi taipumaan jo tappioon. Kun ottelua oli viisi minuuttia jäljellä, tapahtui jotakin eli Koitto alkoi pelaamaan ja yrittämään luoda maalitilanteita. Tämä tuotti heti tulosta ja Koiton Jari Lamminen teki päällään Koiton tasoituksen 1 – 1. Otteluun tuli vauhtia ja kun ottelua oli 3 minuuttia jäljellä Joonas Nurmela tykitti läheltä Pihlavan maalin yläkulmaan ja Koitto johti 2 – 1 .Viimeiset kolme minuuttia molemmat joukkueet taistelivat mutta maaleja ei enää tehty. Koitto voitti ottelun 2 – 1.

Koiton joukkueesta maalintekijät eli Joonas Nurmela ja Jari Lamminen olivat ottelun ratkaisijat. Tuomo Ahlforssin pitkät sivurajaheiton ovat Koitolle mainio erikoistilanne vastustajan maalille. Aleksi Koskinen oikealla laidalla loi muutaman kerran keskityksillään hyviä maalitilanteita Pihlavan maalille.                             Voitollaan Koitto jakaa nyt 4.div. kakkostilan yhdessä Musa4:n kanssa 17 pisteellä. Sarjan kärjessä jatkaa PalloIirotReservi 22 pisteellä. Sarjassa on nyt pieni tauko ja Koiton seuraava kotiottelu pelataan 3.8. klo.18.00.Lauttakylän Luja saapuu silloin Noormarkkuun.

 

                     Olli Inberg

 

Joonas Nurmela tykitti Koiton ainokaisen veljensä Matias Nurmelan syötöstä.
Ottelussa taisteltiin joskus sääntöjen rajamaillakin.
Joonas Myllymäki oli useasti askeleen edellä P-Iirojen pelaajia.

 

TIUKKAA VÄÄNTÖÄ NOORMARKUSSA.

” Se kumpi pitää pelinsä ja hermonsa kasassa, voittaa ottelun.”

Noormarkun hyväkuntoisella urheilukentällä melkoisessa helteessä nähtiin hieno jalkapallo-ottelu. Koiton vieraaksi 4.divisioonan kärkiotteluun saapui Pallo-Iirot Reservi Raumalta. Joukkue on II-divisioonassa pelaavan Pallo-Iirojen ns. reservi joukkue ja joukkue tiedettiin ennakkoon jo kovaksi ,sillä johtaahan se 4-divisioonaa. Joukkue on tehnyt 7 ottelussa 42 maalia , joten Koitolla oli edessä kova iltapuhde. Pientä etua Koitto antoi vastustajalleen vielä sillä, että tästä ottelusta oli loukkaantumisten vuoksi sivussa ainakin kolme yleensä kentällä ollutta Koiton pelaajaa. Ottelun alku jo näytti että ottelusta oli tulossa 4.divisioonaan nähden hyvä tasoinen. Molemmat joukkueet pelasivat hienoa peliä, pallo kulki pelaajalta toiselle ,nähtiin mallikkaita puolenvaihtoja ja molemmat joukkueet pystyivät luomaan laitojen kautta hyviä maalitilanteita. Ehkä Pallo-Iirot kuitenkin hallitsi hieman ottelun alkua. Ottelun 25 minuutilla Joonas Nurmela sai mainion syötön veljeltään Matias Nurmelalta ja kova tykki raumalaisten maalin yläkulmaa siirsi Koiton 1 – 0 johtoon.  Pallo-Iirot ei kuitenkaan antanut periksi vaan pyrki saamaan laitojen kautta tilanteita Koiton maalille. Koiton valmennus vastasi tähän taktiikkaan niin että kahdella pelaajalla aina yritettiin estää keskitykset Koiton maalille. Ottelun 30. minuutilla raumalaiset saivat oikealta laidalta vapaa potkun Koiton puolustuksen kaataessa raumalaishyökkääjän aivan rangaistusalueen rajalla. Keskityksen jälkitilanteessa ehkä hieman tuurillakin Pallo-Iirojen Ville Siivonen tasoitti ottelun 1 – 1. Ottelun ensimmäisen  puoliajan loppupuolta raumalaiset pienoisesti hallitsivat, mutta Koitto vastasi nopeilla yhden syötön hyökkäyksillä.

Puoliajalle mentiin tasan 1 – 1 tilanteessa ja tunnelma oli se että kumpi joukkue pystyy pitämään pelinsä ensimmäisen puoliajan tasolla ja hermonsa kurissa , voittaa ottelun. Toinen puoliaika olikin edelleen tasaista pelailua ja katsomossa Koiton pelaaminenkin sai jopa pienoista kannustusta aikaiseksi. Ottelun ratkaisu tapahtui kuitenkin kuten hieman aavisteltiinkin . Se voittaisi ottelun kumman peli  ja hermo pysyisi kasassa. Nyt kävi niin että raumalaiset saivat ylivoiman ottelun viimeisille 10 minuutille , kun Koiton Matias Nurmela sai toisen varoituksen ja poistettiin kentältä. Ehkä ylivoiman johdosta , kun ottelua oli 5 minuuttia jäljellä , Karel Kriik siirsi Pallo-Iirot   1 – 2  johtoon ja se tulikin ottelun lopputulokseksi.

Koitto on saanut kovanluokan vahvistuksen Jari Lammisesta , joka on tullut pelaamaan kotikylänsä seuraan. Lammisen esitykset puolustuksen taaimpana pelaajana olivat hienoa katseltavaa ja hän pääpelillään esti useat vaaralliset tilanteet Koiton maalille. Koiton keskikentällä Joonas Nurmela ja Jaakko Lavapuro tekivät urakalla töitä. Vasempana pakkina pelannut Jere Kallio pelasi myös hyvän ottelun. Koiton maalilla mainiosti pelannut Ville Setälä ei voinut läheltä tehdyille maaleille mitään. Kentän paras esitys kuitenkin tuli päätuomari Petri Viljaselta. Hän hallitsi ottelun suvereenisesti ja sai pidettyä vihellyksillään ottelun hienosti hallinnassa ja näin molemmat joukkueet huomasivat että rikkeitä ei kannata tehdä , vaan nyt pitää keskittyä pelaamiseen. Ottelusta tulikin näin ehkä korkeatasoisempi kuin normaalisti 4.divisioonan pelit ovat.

 

                                            Olli Inberg

 

 

 

 

 

Koitto loi lukuisia maalitilanteita Euran maalille.
Joonas Myllymäki siirtää Koiton 3-0 johtoon.
Anssi Haanpää käynnistää laidalta Koiton hyökkäyksen.
Koiton puolustuksessa Teemu Sakari ja maalivahti Rami Lundgren pelasivat mainion ottelun.

 

Koiton miehillä vakuuttava alkukausi

 

”Me mennään katsomaan maailman parasta puolustajaa", sanoi Koiton pikku juniori , kun hän lähti katsomaan Koiton jalkapallon miesten edustusjoukkueen ensimmäistä kotiottelua tällä kaudella. 

 

Koiton jalkapallon edustusjoukkue on aloittanut kautensa 4.divisioonassa vakuuttavasti. Ensimmäisessä ottelussa kohdattiin Lauttakylän Luja Huittisissa ja se ottelu päättyi tasan 2 – 2. Toisessa ottelussa Koiton miehet matkustivatUlvilan Vanhakylän tekonurmelle ja sieltä tuli 4 – 0 voitto. Ensimmäinen kotiottelu pelattiin vasta nyt , koska Noormarkun urheilukentälle on asennettu kastelujärjestelmä kevään aikana ja kenttä vaati hieman palautumisaikaa korjauksen jälkeen. Koiton edustus joukkue sai kevään ensimmäiseen kotiotteluun vastustajakseen Euran Pallon 2. joukkueen. Eurassa tehdään hyvää jalkapallotyötä ja odotettavissa oli tiukka ottelu. Ottelua ei oltu pelattu viittä minuuttiakaan, kun noormarkkulaiset  saivat  vapaapotkun . Matias Nurmela asettui ampumaan vaparia , tiukka tykki Euran maalin yläkulmaan ja Koitto johti 1 – 0. Ottelun alkupuolta pelattiin paljolti kentän keskialueella ja kumpikaan joukkue ei saanut kunnollisia maalitilanteita oikein aikaiseksi. Koitto varsinkaan hyökkäyksiä käynnistäessään ei saanut laitoja käyttöön, vaan peliä yritettiin pelata liiaksi keskeltä ja nämä hyökkäyksen Euran topparipari katkoi. Eura sai pikkuhiljaa otetta pelistä ensimmäisen puoliajan keskivaiheilla ja potku ylähirteen sekä vapaapotku aivan Koiton maalin alakulmaan , jonka Koiton maalivahti Rami Lundgren mainiosti torjui, olivat Euran vaarallisimmat paikat. Koiton puolustus topparipari Teemu Sakarin ja Pasi Kivistön uhrautuvalla puolustuspelaamisella ja maalivahti Rami Lundgrenin mainioilla torjunnoilla piti Koiton mukana pelissä ja pikkuhiljaa Koittokin pääsi puoliajan loppupuolella Euran maalille maalitilanteisiin. Peliä oli pelattu 35 min. kun Koiton Aleksi Koskinen tykitti Euran maalin takakulmaan  Euran maalivahdin torjunnan kautta ja tilanne oli 2 – 0. Ensimmäisen puoliajan loppupuolella nähtiin Joonas Myllymäeltä esimerkki mainiosta taistelusta. Kolmasti Euran maalialueella hän taisteli pallon itselleen ja lopuksi hän sijoitti varmasti pallon maaliin ja Koitto siirtyi 3 – 0 johtoon mikä tulikin ensimmäisen puoliajan tulokseksi.

Toista puoliaikaa ei ehditty pelaamaan kuin muutama minuutti , kun Koiton Matias Nurmela sai kovan osuman pallosta kaulaansa ja Nurmela jäi makaamaan kentälle. Katsomossa seurattiin tilannetta huolestuneina ja n.15 min. odottelun jälkeen kentälle saatiin ambulanssi johon Nurmela talutettiin. Jälkeenpäin kuultiin että Nurmela joutui jäämään yöksi sairaalaan tarkkailuun mutta mitään vakavampaa onneksi ei ollut tapahtunut. Peliä jatkettiin pienen odottelun jälkeen ja välittömästi ensimmäisessä hyökkäyksessä Koiton Joonas Myllymäki siirsi päällään pallon Euran maaliin , ja tilanne oli 4 – 0.  Näin peli tavallaan ratkesi ja ottelun hallinta siirtyi Koitolle. Useita maalitilanteita tuhlailtiinkin mutta ottelun loppupuolella vaihdosta kentälle tullut Koiton B-juniori Väinö Lähteenmäki tykitti pelin lopputulokseksi 5 – 0. Toisella puoliajalla Koitto suoritti useita vaihtoja ja näin mahdollisimman moni sai tuntumaa 4. divisioonan peleihin.

 

Koiton joukkueesta puolustuksen vakuuttava topparipari Teemu Sakari ja Pasi Kivistö nousivat muun joukkueen yläpuolelle vakuuttavalla esityksellään.Varsinkin Teemu Sakarin pelinohjaus ja mainiot neuvot pelikavereilleen oli hyvä esimerkki siitä , että kentällä saa kannustaa ja neuvoa pelikavereitaan.Koiton maalilla Rami Lundgrenin mainio työskentely ja varsinkin kahden varman maalipaikan torjunta oli pohjustus Koiton voitolle.  Keskikentällä hyökkäyspeliä käynnisteli ja taisteli mainiosti  Matias Nurmela loukkaantumiseensa saakka. Koiton nuoresta polvesta Tuomo Ahlfors esitti myös mainioita otteita keskikentällä. Hyökkäyksessä yli muiden nousi kahdella maalillaan ja hienolla taistelullaan Joonas Myllymäki.

 

Koitolla on tällä hetkellä nuori lupaava joukkue ja mikä hienointa myös lisää Koiton omia junioreita nostetaan jatkuvasti pelaamaan edustusjoukkueeseen. Tästä hyvänä esimerkkinä tässä ottelussa pelannut Koiton B-juniori Väinö Lähteenmäki. Maali ja mainio esitys kentällä oli nuoren pelaajan vakuuttava näyttö valmentajille. 

Koiton miesten joukkue on saanut myös taustalleen rautaisen toimijaporukan. Joukkueenjohtajana toimii Hannu Vuorenmaa, valmennuksesta vastaavat Koiton entiset pelurit Olli Lamminen, Marko Harjunen, Pertti Tienhaara ja Taito Tommila. Joukkueella näyttää tässä vaiheessa kaikki olevan kunnossa.Nuori ja taitava pelaajisto ja vakuuttava valmennus- ja taustaporukka ja kotiotteluissa käy myös jo melko paljon katsojia. Mielenkiintoista seurata miten kausi etenee ja onko nuorella joukkueella resursseja taistella 4.divisioonan kärkipaikoista. Se nähdään seuraavan kerran Noormarkussa torstaina 14.6. kun Koittoa vastaan saapuu pelaamaan sarjan tämänhetkinen kärki Nakkilan Nasta.

 

                                 Olli Inberg