Koitto-Pitu 7.2.2010

 7.2. 2010 Suomen Cup Koitto -Pitu

 

”Tasapeli olisi ainakin ansaittu”
Noormarkun Koiton miesten joukkue sai vastaansa Pihlavan Työväen Urheilijat
Suomen Cupin ensimmäisellä kierroksella. Ottelu pelattiin Porin urheilukeskuksen
tekonurmella . Olosuhteet olivat mainiot, pakkasta vain muutama aste ja
kenttä mainiossa kunnossa. Pihlava pelaa 3. divisioonassa ja Koitto 4. divisioonassa. Koitolla oli vastassa ylemmässä sarjassa pelaava vastustaja ja ehkä tämä hieman vaikutti siihen, että Koitto lähti vähän altavastaajana otteluun.
Ensimmäinen puoliaika oli Pihlavan hallintaa ja Koitto ei saanut voimaa hyökkäyksiinsä. Joonas Myllymäki oli yksinäisenä kärkenä ,eikä saanut paljoakaan apua hyökkäyspäässä muilta Koiton hyökkääjiltä. Koiton peli ei oikein muutenkaan kulkenut . Pihlava siirtyi ensimmäisen puoliajan aikana Juhani Pösön kahdella maalilla ja Mika Laaksosen yhdellä maalilla 0 – 3 johtoon.
Puoliajalla Koiton valmennus herätteli joukkuetta , ja toiselle puoliajalle tulikin aivan erilainen Koitto. Pelipaikkoihin oli vaihdettu uusia pelaajia ja tämä tehosi. Koitto alkoi vyöryttämään hyökkäyksiä Pihlavan maalille ja hyökkäyspäähän toi voimaa Miikka Pirttisen voimakas uurastus Pihlavan maalin edustalla. Joonas Nurmela tykitti Koiton tasoituksen 1 – 3 ja tämän jälkeen peli olikin Koiton hallintaa. Miikka Pirttinen laukoi pilkulta Koitolle toisen maalin ja tilanne oli 2 – 3. Koitto sai vielä luotua muutaman vaarallisen tilanteen Pihlavan maalille , mutta tasoitusta ei saatu varmoistakaan paikoista aikaiseksi ja näin Pihlava pääsi jatkoon 2. kierrokselle voittaen ottelun lopulta 2 – 3. Koiton valmennus oli luvannut ennen peliä Palloliiton artikkelisivuilla että Koitolta ei ainakaan lopu kunto ja tämä lupaus myös pidettiin. Nopea tempoista peliä jaksettiin pitää yllä pelin loppuun saakka ja vaikka vastassa oli ylemmässä sarjassa pelaava joukkue , Koitto pystyi pelaamaan jo kauden tässä vaiheessa hyvää peliä.
Koiton miesjoukkue on talven aikana osallistunut myös Palloliiton Satakunnan piirin futsal sarja neloseen ja sijoitus oli 10 joukkueen sarjassa kuudes 12 pisteellä. Joukkue harjoittelee
kolme kertaa viikossa . Lenkkiä, saliharjoitusta ja harjoitukset tekonurmella ovat viikoittain ohjelmassa. Pelaaja ringissä on 31 pelaajaa ja pelipaikoista on kova kilpailu. Talven aikana joukkueen tavoitteena on pelata runsaasti harjoitus pelejä , jotta keväällä sarjan alkaessa pelaajilla on paljon pelikokemusta takana.