Koitto- Luve

Matias ja Joonas Nurmela hallitsivat keskikenttää Luviaa vastaan
Olli Ahonkivi pelasi vahvan ottelun Koiton
puolustuksessa.
Koiton valmentaja Pertti Tienhaara on tyytyväinen talven ja kevään harjoitusotteluiden tuloksiin.

Näyttää hyvältä jo tässä vaiheessa.

Koiton miehet iskussa.

Koiton jalkapallon miesten joukkue nousi viime kauden päätteeksi4.divisioonaan. Talven aikana joukkue on tehnyt paljon töitä ja nuori joukkue on ottanut tosissaan valmistautumisen tulevaan kauteen ja 4.divisioonaan. Joukkue on myös harjoitellut Porin uudella tekonurmella läpi talven ja näin saanut koko talven tuntumaa täysi mittaiseen pelikenttään. Nyt kevään edetessä on ollut edessä harjoitusottelujen kausi . Pihlavan Työväen Urheilijat (pelaa 3 div.) Koitto kohtasi heti alkuvuodesta Suomen Cupissa ja Koitto hävisi 3 – 2. Pormestariluodon Salaman(pelaa 4.div.) Koitto voitti 7 – 0. Rauman jalkapallo hallissa FC Rauma (pelaa 3. div) voitti Koiton 5 – 0. FC Ulvilan(pelaa 3 div.)Koitto voitti 4 – 0.Luvian Vetoa(pelaa 3 div.) vastaan Koitto pelasi Porin tekonurmella ja voitti 2 – 1.

Kevään ensimmäiseen harjoitus otteluun Noormarkkuun Koitto sai vieraakseenLuvian Vedon. Ottelu pelattiin kovassa tuulessa ja Finpyyn koulun sorakentällä.Tämä hieman vaikeutti molempien joukkueiden pelaamista mutta ottelun tasooli kuitenkin ajoittain melko hyvä. Koitto sai ottelussa hyvän alun kun Miikka Pirttinen laukoi lähietäisyydeltä Koiton 1 – 0 johtoon. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli Koiton pienoista hallintaa ja varsinkin Koiton puolustus katkoi varmasti Luvian hyökkäykset. Aivan ensimmäisen puoliajan lopulla Ville – Pekka Ruusu siirsi Koiton 2 – 0 johtoon. Sama mies aloitti toisella puoliajalla Koiton maalitehtailun ja peli oli 3 – 0. Koiton puolustuksen haparoidessa pääsi Luviakin tekemään maalin ja tilanne oli 3 – 1. Koiton tulevaisuuden lupaus Joonas Myllymäki näytti ettei turhaan pelaa nuoresta iästään huolimatta jo miesten pelejä. Myllymäki teki perätysten kaksi hienoa maalia ja Koitto johti 5 – 1.

Luvialaiset onnistuivat myös kerran toisella puoliajalla maalinteossa ja Miikka Pirttisen ja Joonas Nurmelan maaleilla Koitto voitti lopulta ottelun 7 – 2.Koiton joukkueesta onnistuivat Nurmelan veljekset Matias ja Joonas jotka varsinkin ensimmäisellä puoliajalla hallitsivat keskikenttää . Puolustukseen Koittoon saanut kovan luokan vahvistuksen. Toejoen Veikoista Koittoon palasi Koiton oma juniori Olli Ahonkivi. Vasempana puolustajana hän katkoi lähes poikkeuksetta Luvian hyökkäykset ja oli mukana voimakkaasti hyökkäysten käynnistämisissä. Kärkeen Koitto on saanut myös paluumuuttajan ja Koiton oman kasvatin Ville-Pekka Ruusun. Ruusu pelasi vielä viime kaudella Musan Salamassa , mutta palasi täksi kaudeksi Koittoon ja hän on hyvä vahvistus Koitonhyökkääjä kalustoon. Puolustuksen liberona pelasi varman ottelun Oskari Pirttinen. Koiton junioreista edustusjoukkueeseen nostettu Tuomo Ahlfors pelasi myös onnistuneen ottelun Koiton puolustuksen etutopparina.

- Talvi on tehty töitä ja tämä näkyy pelaajien hyvin liikkumisena kentällä.Myös eri kenttäalueiden porrastusta on painostettu eli että esim. puolustus ei pelaa yhdessä linjassa . Meillä on nuori porukka ja kaikki ovat Koiton junioreita ja lisää Koiton omia junioreita on palaamassa Porista Koittoon.Pelaaja ringin vahvuus on nyt 28 pelaajaa joka on todella hyvä määrä.Näin sanaili tyytyväinen Koiton edustusjoukkueen valmentaja Pertti Tienhaara ottelun jälkeen ennen kuin siirtyi joukkueen yhteiseen illanviettoon.

Koiton kausi 4.divisioonassa alkaa 11.5. jolloin Koitto matkaa Merikarvialle Merikarvian Innon vieraaksi. Ensimmäinen kotiottelu on 20.5. jolloin Noormarkkuun saapuu Ihoden Kiri.