Hns - Koitto 12.9.2010

Peliä pelattiin ajoittain
pienessä tilassa.
Pasi Kivistö hallitsi pääpelin
ottelussa Huhtamoa vastaan.

 Koitto ei venynyt voittoon.

 
Jännityksellä osansa pelin lopputuloksessa.
 
Jalkapallon nelosdivisioonan voittaja ratkaistiin syyskierroksen viimeisellä
kierroksella. Koitto lähti kärjessä viimeiselle kierrokselle ja viimeisessä ottelussa 
Koiton vastustajana oli Huhtamon nuorisoseura Huittisista , joka oli kolmantena ennen viimeistä kierrosta. Kokemäen Pallo oli toisena ja pelasi ensimmäisenä kärkikolmikosta. Kokemäki voitti Merikarvian lauantain pelissä. Sunnuntainaoli sitten vuorossa Koiton peli Huhtamoa vastaan Huittisissa. Voitolla Koitto olisi ollutnelosdivisioonan voittaja ja Huhtamon voittaessa Kokemäki veisi sarjavoiton.
Panosta Koiton viimeisessä pelissä siis oli ja tämä näkyi jo alkuverryttelyssä pienoisena jännityksenä.  Jännitys siirtyi myös peliin , sillä jo pelin alusta nähtiin että Koitto ei ollut parhaimmillaan , kuten ei ollut Huhtamokaan.  Koiton syöttöpeli ei onnistunut oikeastaan lainkaan ja kunnollisia maalitilanteita ei saatu aikaiseksi kuin erikoistilanteista. Vapaapotkujen jälkitilanteissa Koitolla oli ainoat paikkansa tehdä maaleja , mutta niissä nyt ei onnistuttu. Myös Huhtamon nuorisoseuralla ei ensimmäisellä puoliajalla olut kunnon maalipaikkoja vaan vedot menivät pääasiassa ohi ja yli Koiton maalin.
Ensimmäisen puoliajan peli ei katsomon mukaan ollut huonoa , mutta ei hyvääkään kummaltakaan joukkueelta , mikä piti paikkansa . Pelin ratkaisu jäi toiseen puoliaikaan ja pidettiin melko varmana ,  että kumpi tekee maalin on ottelun voittaja. Toista puoliaikaa oli pelattu 5 minuuttia , kun ratkaisu tapahtui. Huhtamon Miika Airu siirsi lähietäisyydeltä Huhtamon 1 – 0 johtoon. Pelin ratkaisu tapahtui tällöin ja  Koitto ei enää saanut kunnon tilanteita aikaiseksi. Huhtamo hallitsi toista puoliaikaa ja sillä oli moniakin vaarallisia tilanteita Koiton maalilla. Koitto yritti nopeilla vastahyökkäyksillä saada tilanteita Huhtamon maalille mutta niitä ei saatu aivan Huhtamon maalinedustalle saakka. Peliä oli pelattu 73 minuuttia kun Huhtamon Jussi Kiuru varmisti 2 – 0 maalillaan Huhtamon voiton. Tästä Koitto ei enää toipunut vaan pelin loppu oli lähinnä pelailua keskialueella. Koiton joukkueesta  Pasi Kivistö erikoistilanteissa oli mies paikallaan. Vapaapotkujen jälkitilanteissa Kivistö hallitsi pääpelillään tilanteita Huhtamon maalilla. Nyt ei vain käynyt onnea maalitilanteissa. Koiton keskikentällä uurastivat laajalla alueella Matias ja Joonas Nurmela. Nuoret maalivahdit Rami Lundgren ja Tomi Lammi pelasivat Koiton maalilla hyvän ottelun. Huhtamon voittaessa ottelun 2 – 0 se tiesi sitä että nelosdivisioonan voitti Kokemäen Pallo 31 pisteellä, Huhtamon nuorisoseura tuli toiseksi 30 pisteellä ja Koitto jäi kolmanneksi 29 pisteellä
Tänä vuonna Palloliiton sarjamuutosten vuoksi ei nelosdivisioonasta nouse ketään kolmanteen divisioonaan  ja vastaavasti kolmannesta divisioonasta putoaa melkoisesti joukkueita ensivuoden nelosdivisioonaan , jolloin nelosdivisioonan taso nousee. Koitto joutuukin ensivuonna paljon kovempi tasoiseen sarjaan kuin mitä tänä vuonna oli.  Koiton johdon mukaan joukkueen toiminta on mennyt tänä vuonna eteenpäin ja sarjan nuorin joukkue on saanut paljon kokemusta lisää. Ensivuonna on tarkoituksena osallistua Koiton 1.joukkueella nelosdivisioonaan ja 2.joukkueella viitosdivisioonaan. Tämä menettely siksi että pelaajia on tällä hetkellä kahteen joukkueeseen ja tavoitteena on että kaikki saisivat ensivuonna peliaikaa enemmän kuin mitä tänä vuonna saivat. Myös joukkueen valmennusrinkiä on tarkoitus laajentaa isommaksi ja joukkueen tausta voimiin saadaan lisää uusia voimia ensivuodelle.