otteluraportit 2010

Koiton Wanhat Legendat
Vanhuus ja nuoruus kohtasivat.Marko Harjunen
ottaa pallon pois Matias Nurmelalta.
Pasi Koskela testaa Wanhojen Legendojen
puolustusta.

14.8.2010 Koitto - Koitto "Wanhat Legendat"

Koiton ” Wanhat Legendat ” palasivat kentälle.

 
Noormarkussa koettiin historian havinaa lauantaina 14.8. kunKoiton nykyinen miesten edustusjoukkue kohtasi jalkapallo-ottelussa KoitonWanhat Legendat. Koiton Wanhat Legendat koostuu pelaajista, jotka ovat pelanneet  Koiton miesten edustusjoukkueessa menneiden vuosien aikana.Joukkueessa pelasi muutamia pelaajia jotka ovat pelanneet Koiton joukkueessa jo v.1980 ja hieman aikaisemminkin. Muut pelaajat joukkueessa ovat pelanneet Koitossa 1980 ja 1990 luvuilla sekä muutama aivan vielä viime vuosina.
Ottelu alkoi Wanhojen Legendojen otteella. Ottelun alussa oli Legendoilla vielä virtaa, joten he hallitsivat kenttätapahtumia. Koiton nykyinen edustusjoukkue oli ihmeissään, miten taito on voinut  säilyä Wanhoilla Legendoilla. Heti ottelun alkuminuuteilla Wanhojen Legendojen Antti Inberg tykitti vasurillaan Legendat 
1- 0 johtoon. Lähes heti perään Aki Rosenbom siirsi Legendat jo 2 – 0 johtoon. Pikku hiljaa Koiton nykyinen edustusjoukkue käsitti ,että on alettava tekemään töitä  jos ottelu halutaan  voittaa , sillä niin vakuuttavasti Wanhat Legendat ottelun ensimmäisellä puoliajalla pelasivat. Koiton nykyisen edustusjoukkueen onneksi tuli se , että Wanhoilla Legendoilla ei pelin tempo pysynyt samalla tasolla koko ottelua . Pikkuhiljaa askel alkoi painamaan  Wanhoilla Legendoilla ja Koiton nykyinen edustusjoukkue pääsi niskan päälle. Edustusjoukkue teki ottelun lopun aikana seitsemän maalia, joista vastasivat  Matias Rantala(2 maalia) , Matias Nurmela , Mikko Leppälammi , Pasi Koskela ,Tero Jokinen  ja Olli Ahonkivi ja näin nykyinen edustusjoukkue voitti ottelun 7 – 2. Wanhojen Legendojen joukkueesta nousivat muiden yläpuolelle vakuuttavasti kärjessä pelannut Aki Rosenbom. Rosenbomin taidot ovat kentällä säilyneet ,sillä niin vahvasti hän haastoi nykyisiä edustusjoukkueen pelaajia. Olli Lamminen samoin väläytteli taitojaan joilla hän aikoinaan nousi jopa SM- sarjaan asti. Marko Harjunen pelasi aikoinaan ylemmissä divisioonissa ja taito on säilynyt .Hänestä olisi pienellä harjoittelulla pelaamaan jopa tämän hetkisessä edustusjoukkueessa . Legendojen joukkueessa pelasi myös Kai Paimiala  ,joka aikoinaan myös pelasi SM-tasolla asti. Tekniikka on säilynyt näihin päiviin .Ottelun palkintoraadin muodostivat Koiton E11-nuoret. He päättivät palkita ottelun jälkeen molemmista joukkueista kehityskelpoisimmat pelaajat. Wanhoista Legendoista palkittiin Marko Harjunen ja edustusjoukkueesta Matias Nurmela. Ottelu tapahtuma oli kokonaisuudessaan onnistunut erilaisine ohjelma numeroineen ja myös yleisöä oli mukavasti. Koiton täyttäessä ensi vuonna 90 vuotta ottelu päätettiin pelata juhlavuoden merkeissä uudelleen. Ottelun jälkeen Wanhat Legendat siirtyivät viettämään iltaa ja muistelemaan menneitä joukkueen perinteiseen saunailta paikkaan ampumaradan paviljongille. Se onkin sitten oma tarinansa .
 
 
 
Wanhoissa Legendoissa pelasivat :
Tuomo Fisk , Aki Rosenbom , Jori Lope , Marko Harjunen , Pasi Sinervä , 
Olli Lamminen , Kai Paimiala , Jussi Katajisto , Mauri Lundgren , Kari Jokinen ,
Olli Forström , Rauli Alakruuvi , Taito Tommila , Juha Granholm , 
Mauri Granholm , Kimmo Österlund , Tarmo Lehesvuori , Marko Järvenpää ,
Jari Granholm  ja Antti Inberg.
 
Wanhojen Legendojen valmennus ja huolto: Esa Koskela , Lasse Liljeroos , Lasse Elomaa ja Ari Aalto .
                                                    
Tuomarina toimi  : Ilkka Mansikka.

 

 Ensin kohdataan sarjakärki ja sitten ” vanhat legendat ”

 
Koiton miesten jalkapallon 4.divisioonan syyskierros on lähtenyt käyntiin
ontuen. Syyskierroksen ensimmäinen ottelu hävittiin sarjan toiseksi viimeisenä olevalle Merikarvian Innolle 2 – 3.  Toisessa ottelussa kohdattiin vieraissa sarjan viimeisenä oleva Ihoden Kiri. Tiukan väännön jälkeen Koitto voitti 2 – 3. Nyt on edessä sarjan kärjessä Koiton kanssa oleva Kokemäen Pallo. Vastus kovenee melkoisesti joten Koiton onkin päästävä kipsistä irti  ja otteiden on parannuttava melkoisesti  , jos halutaan voitto tästä ottelusta.  4.divisioonan kärki ottelu on torstaina 12.8. klo.19.15 Noormarkun urheilukentällä.
 
Lauantaina 14.8. klo.15.00 Noormarkun urheilukentällä pelataan mielenkiintoinen
ottelu. Tällöin Koiton miesten joukkue kohtaa ” vanhat  legendat” . Vanhoissa legendoissa pelaa  pelaajia jotka ovat edustaneet Koiton miesten joukkuetta menneinä vuosina. Joukkueen kokoojana on toiminut Marko Harjunen
ja joukkueessa pelaa ilmeisesti esim. mm. Olli Lamminen, Marko Harjunen ,
Aki Rosenbom , Kari Jokinen , Mauri Lundgren , Juha Granholm, ym.  Nimiä katsellessa huomaa että myös Koiton nykyisessä joukkueessa pelaa muutamia samoja nimiä eli osa nykyjoukkueen pelaajista on vanhojen legendojen poikia. Koiton miesten joukkue on menneinä vuosina ainakin 1998 asti pelannut myöskin  4.divisioonassa. Sitten tuli usean vuoden tauko jolloin Koitossa ei ollut  miesten joukkuetta. Junioritoiminta oli vauhdissa ja kasvatettiin uutta sukupolvea miesten joukkueeseen. Vuonna 2006 alkaen on pikkuhiljaa kehitetty Koiton miesten joukkueen toimintaa ja viime vuonna oli  edessä nousu 4. divisioonaan. Lauantaina kannattaa tulla urheilukentälle klo.15.00 katsomaan miten ottelussa käy eli pysyykö Koiton nykyinen joukkue vanhojen legendojen vauhdissa mukana.
 

 

Koiton miehille tärkeä voitto Merikarvialla.

 
Kauden avaus pelattiin Merikarvialla mutta torstaina 20.5. klo.19.15 Koiton edustusjoukkue esittäytyy
Noormarkkulaisille kotiottelussaan Ihoden Kiriä vastaan. Koiton miesten jalkapallojoukkue avasi kautensa 4.divisioonassa Merikarvialla Merikarvian Intoa vastaan. Koiton joukkue on kokenut melkoisia vastoinkäymisiä ennen 4. divisioonan alkua. Joukkueesta on ollut parhaimmillaan 9 pelaajaa loukkaantuneena tai muuten vain sairaana. Osa loukkaantuneista joutuu pitämään huilia parikin kuukautta. Tämä on vaikeuttanut melkoisesti joukkueen toimintaa juuri sarjan aloituksen kynnyksellä. Merikarvialle saatiin jo mukaan pari näistä loukkaantuneista. Merikarvian Into johti peliä ensimmäisen puoliajan jälkeen 2 – 1. Toisella puoliajalla Koitto kuitenkin ryhdistäytyi ja Joonas Nurmelan kahdella maalilla ja Pasi Koskelan yhdellä maalilla Koitto lopulta voitti avausottelunsa 4.divisioonassa 2 – 3. Koiton valmennuksen mukaan pieni kenttä oli melkoinen haaste Koiton joukkueelle mutta nuori joukkue kuitenkin siis taisteli tärkeän avausvoiton.