Historia

Koiton juhlavuoden 2021 joukkueiden ja henkilöiden esittely

 

 

 

Noormarkun Koiton kuntojaosto

 

Koiton kuntojaosto liikuttaa aikuisia

Toimintamme on suunnattu aikuisille jotka haluavat harrastaa liikuntaa höntsäily mielessä.


Harrasteliikuntalajeina meillä on, lentopallo ja sähly sekä kuntokoripallo. Pelailemme sekajoukkueina naiset ja miehet yhdessä.


Jaoston järjestää myös lajikokeiluja ja retkiä.

Viimeksi olemme kokeilleet Frisbeegolffia sekä lisäksi olemme
järjestäneet patikka ja resiinaretkiä. Olemme osallistuneet myös TUL Satakunnan-piirin järjestämiin
kuntoliikuntatapahtumiin. Retkeilimme juuri Kuusamossa pienellä karhunkieroksella.


Kuntojaston jäsenet: Hannele ja Timo Mansikka, Lassi ja Kristiina Nieminen Pirjo ja Esa Rantaneva


Mikäli kiinostuit tominnastamme, tule rohkeasti mukaan toimintaan.

Miehet M40

 

Noormarkun Koiton ikämiesjoukkue perustettiin kaudelle 2020, joukkueenjohtajaksi valittiin
valtavan vapaaehtoisten joukosta yksimielisesti Janne Isaksson. Joukkueen virallisesta
perustamisesta saamme kiittää Koiton ikiliikkujaa, Mirka Rimpelää. Joukkueeseen saatiinkin
pikaisesti värvättyä 18 yli 40 vuotiasta peluria ja kausi saatiin potkaistua käyntiin.
Alku ei kuitenkaan ollut yhtä ruusuista loppuun asti. Jo ennen kauden ja koko joukkueen
ensimmäisiä virallisia otteluita oli lasaretin puolelle siirtynyt aimo annos kokemusta, eikä
kauden avausottelua Rekua vastaan helpottanut tilannetta ollenkaan; riveistä putosi jälleen
pari taistelijaa.
Ensimmäinen kausi alkoi kahdella vierasottelulla ja ensimmäinen ottelu päättyi tiukkaan
tappioon 2-1. Ensimmäinen voitto tuli jo historian toisessa ottelussa murskalukemin 3-6.
Kausi saatiin loukkaantumista huolimatta kunniakkaasti loppuun, saldona 7 pistettä.
Kaudelle 2021 joukkue vahvistui 7 pelurilla, joka on mahdollistanut joka viikkoiset
harjoitukset Noormarkun nurmikentällä. Mukaan harjoituksiin on saatu myös vanhoja Koiton
jo lopettaneita nuorisopelaajia sekä P14 joukkueen poikia.
Kausi on tätä kirjoitettaessa vielä kesken, mutta takataskussa on jo ensimmäisen kauden
pistemäärä.
Joukkueessa on kahden kauden aikana ollut kirjoilla yhteensä 25 pelaajaa. Ja värväys ensi
kaudelle 2022 on jo alkanut...

Nousujuhlat 2009
Joukkue ensimmäisen ottelun jälkeen 2007

Edustusjoukkue

 

Koiton edustusjoukkueen historia on luonnollisesti pitkä ja arkistoista löytyikin valokuvaa ainakin vuodelta 1963. Kerrotaan tässä jutussa kuitenkin nykyisestä joukkueesta, jonka tarina alkoi vuonna 2007. Tätä ennen oli ehtinyt kulua useita vuosia ilman edustusjoukkuetta. Edellisen joukkueen tarina kesti pelaajavalmentaja Marko Harjusen mukaan vuodet 1996-1999 päättyen pelaajien loppumiseen satakunnan nelosessa.

Vuonna 2007 siis perustettiin edustusjoukkue, kun seura halusi tarjota omille junioreilleen mahdollisuuden jatkaa pelaamista Noormarkussa. Tällöin joukkueessa oli 25 pelaajaa Noormarkusta ja Porista. Ottelukausi avattiin Finpyyn hiekkakentällä ja joukkue osallistui satakunnan vitoseen. Joukkueen kasaamisesta saanee kiittää taustavoimina häärineitä Olli Inbergiä, Mikko Leppälampea ja Pertti Tienhaaraa, joista Pertti toimi myös joukkueen valmentajana. Vaikka vuosia on vierinyt, tästä joukkueesta joukkueesta on vielä pelaamassa nykyisessä kokoonpanossa kolme pelaajaa. Tunnistaakohan kuvasta?

Vuonna 2008 mukaan saatiin jo useampia pelaajia koiton junioreista. Näistä pelaajista monia on edelleen mukana ja seuraavalla kaudella 2009 voitettiinkin vitonen ja nousu neloseen varmistui. Tämän joukkueen pelaajarunko onkin säilynyt melko hyvin ja kannatellut joukkuetta aina näihin päiviin asti. Nelosta pelattiin yhtäjaksoisesti vuoteen 2013 asti, jolloin syyskierroksella Nastaa vastaan joukkueen yllätti pelaajapula ja ottelu jouduttiin luovuttamaan. Tästä seurasi sarjan sääntöjen mukaisesti sarjasta sulkeminen ja putoaminen kutoseen, vaikka sarjataulukon valossa sarjapaikan menettämisestä ei olisi ollut pelkoa.

Tästä sisuuntuneena 2014 alkaneella kaudella joukkue kuitenkin jatkoi pelejä satakunnan kutosessa. Joidenkin mielestä sarjataso oli väärä, kun tappioton kausi päättyi hurjalla maalierolla 123-11 18:ssa ottelussa. Menestys ei päättynyt tähän, sillä tappiottomien otteluiden putki sai jatkua koko kauden 2015 vitosessa. Paluu neloseen varmistuikin taas maalierolla 105-21 18:ssa ottelussa. Tällöin koiton vanavedessä uutta nousuaan haki myös PoPa, joka onnistuikin pääsemään ylös neloseen voittamatta sarjaa kertaakaan. Näin ”Pohjois-Porin derby” onkin muodostunut erityiseksi otteluksi vuosien varrella.

Näihin vuosiin on mahtunut myös muutama visiitti Cup-peleissä. Suomen Cup:ia pelattiin parina vuotena heikolla menestyksellä. Vuonna 2015 kolmosessa ja alempana pelaaville tarkoitetussa Regions´ Cupissa menestys oli kuitenkin parempaa cup-junan pysähtyessä vasta neljännellä kierroksella Paraisilla. Tällöin vastaan asettui PIF, joka pelasi Turun kolmosta hyvällä menestyksellä. Ottelukoosteeseen voi vieläkin tutustua Youtubesta https://www.youtube.com/watch?v=4o9jOZ6QJ0I. Cupin ensimmäinen kierros selvitettiin arvalla, toisella kaatui PoPa vieraissa 2-1 ja kolmannella Noormarkussa vieraili Salon Wilpas 2, joka tiputettiin rangaistuspotkukilpailussa 3-2 (2-2). Saman kauden päättyessä vuodesta 2011 joukkuetta valmentanut Marko Harjunen jätti tehtävän seuraajalleen.

2016 ja 2017 kaudella joukkue menestyi hyvin nelosessa uuden pelaajavalmentajan Tero Jokisen johdolla. 2018 kaudelle palloliiton alueet yhdistyivät ja nelonen muuttui Turun alueen kanssa yhteiseksi länsisuomen sarjaksi. Pelimatkojen pidentyessä joukkue päätti olla ottamatta paikka vastaan, vaikka 2017 kauden kakkoselle Koitolle tarjottiin paikkaa kolmosessakin. Kaudesta 2018 alkaen edustuksen joukkue on pelannut vitosessa, joka koostuu satakuntalaista joukkueista, ja menestys on ollut pääosin hyvää.

Viime vuosina mukaan on saatu tasaisesti hyviä nuoria pelaajia koiton junioreista vanhempien pelaajien rinnalle mutta lisääkin tarvitaan, jotta varmistetaan jatkossakin joukkueen menestys.

Koitto2

 

Koitto2 joukkueen syntyyn täytyy mennä niinkin kauas kuin vuoteen 2005 jolloin on perustettu Koiton 1999 – 2000 syntyneiden joukkue. Pelaajien vähentyessä 2014 jouduttiin miettimään vaihtoehtoja ja yhdessä Musan kanssa tehtiin 2000 ja 1999 syntyneiden sarjoihin yhteisjoukkueet. Talvella vielä pelailtiin futsalia, mutta keväällä 2015 oli edessä valinnat. Osa pelaajista mahtui ja halusi mennä Musan mukaan ja osa jäi ilman pelipaikkaa. Siitä ideoitiin lähteä loppujen kanssa miesten 7v7 harrastesarjaan jotta kaikki halukkaat kuitenkin pääsisi pelaamaan. Valmennettavien ja valmentajan paikat vaihtuivat kun Artturi Jokinen ja Okko Salokangas astuivat valmentajiksi ja Mirka Rimpelä, Jani Rajala sekä Jori Heino entiset valmentajat pelaajiksi. Kauteen ilmoittautuessa oli 7 pelaajaa ja kauden lopussa pelaajia oli 19. Mukaan tuli jo lopettaneita Koiton 1996 – 1998 syntyneitä pelaajia. Kaudella oli 10 peliä joista voitettiin 9 ja hävittiin vain yksi. Sarjan voitto ratkesi vasta viimeisessä pelissä. Talvella kuntoa haettiin niin miesten M4 futsalista kuin Salibandyn puulaakista.

Vuosien varrella oli monia tapahtumia aktiivisten taustahenkilöiden avustamina 1998 – 2000 ikäluokissa. Kauhajokicupista saatiin pronssia parina vuotena, Luiz Antonio cupista hopeaa, Ikucupista monta pronssia ja hopeaa huipentuen viimeisen kerran ylivoimaisesti voitettuun kultaan! Myös oma Koiton ensimmäinen ja toistaiseksi ainoa 11v11 kokokentän Ligier turnaus järjestettiin Noormarkussa 2014 jossa oltiin tyly isäntä voittaen koko turnauksen. Satakunnan piirin ikäluokan sarjojen mitaleita saatiin hopeaa ja pronssia muutaman kerran.

Varsinaisesti Koitto2 nimellä aloitettiin 2016 kun ilmoittauduttiin miesten kutoseen mukaan. Harrasteen pelaajavalmentajat tuli pelaamaan ja Mirka aloitti taas valmennuksen tällä kertaa myös pelaten mukana. Alussa pelit olivat hyvin vaikeita kun suurin osa pelaajista oli 15 – 17 –vuotiaita ja vanhemmilla pelaajilla ei ollut ison kentän pelikokemusta. Vuosittain on välillä ollut haastavaa saada joukkuetta kasaan, kun monelle tuli armeijat ja opiskelut kauempana, mutta sitkeästi on jatkettu jotta kaikki pelaamaan pääsisivät. Mukaan on tullut lisää Koiton entisiä junnuja ja muutama Musastakin eli piiri tavallaan sulkeutuu. Tämän vuoden joukkueessa on mukana yhteensä 29 pelaajaa joista 19 on Koiton entisiä junioripelaajia. P17 poikien joukkueen loputtua pelipaikka löytyi myös sieltä viidelle halukkaalle jatkajalle.  Tämän vuoden joukkue on harjoitellut hyvin ja sitoutuminen on ollut parhaalla tasolla koskaan. Se näkyy myös tuloksissa jotka ovat olleet tasaisia tasapelejä sekä maalin tappioita tai voittoja.

Alkujaan Inbergin Olli ja Senja valmensivat 1999 – 2000 syntyneitä ja muutamia muita on ollut välillä. Nykyisistä toimihenkilöistä Mirka Rimpelä on ollut ryhmässä mukana valmentajana vuodesta 2011 lähtien, Leena Jokinen joukkueenjohtajana vuodesta 2013 lähtien. Huoltajana on toiminut Lasse Toro jo pari vuotta.

Pitkän tarinan matkalla on ollut paljon iloja ja välillä surujakin. Paljon on hienoja muistoja kaikilla kuluneista vuosista ja aina on menty Koittolaisella kaikki pelaa ajattelulla eteenpäin! Pieni, mutta sitäkin suurempi oli kauden 2016 päätöksessä joukkueelta saatu mitali jossa sydämen keskellä on jalkapallo ja takana teksti ”Joukkueen sydän”.

Koitto2 forever

-Mirka Rimpelä-

Tytöt 2014 - 2015 ja tyttöjalkapallo Koitossa

 

Tyttöjoukkueet jalkapallossa on Koitossa ollut satunnaisia aikaisemmin, mutta nyt on saatu tyttötoiminnalle selkeä polku. 2009 - 2013 tytöt pelaa T11 ja T9 sarjoissa ja tähän saatiin jatkumo 2014 - 2015 tytöistä jotka pelaa P7 sarjassa, kun tyttöjen sarjaa ei ole näin nuorissa. Koitossa hienosti tytöt pääsee aluksi mukaan muksufutikseen yhdessä poikien kanssa ja 2019 vuonna perustetussa 2013 - 2014 joukkueessa oli jo mukana kymmenkunta 2014 syntynyttä tyttöä. Hyvä valmennus ja poikien mukana pelaaminen kehitti tyttöjä paljon ja 2021 perustettiin 2014 - 2015 tytöille oma joukkue ja samalla ilmoittauduttiin poikien P7 sarjaan. Tytöille saatiin omat vetäjät, Saida Lindroos ja Saija Kukkula. Managerina ja välillä valmentajanakin puuhaa taustalla Mirka Rimpelä.    

 

Kesällä 2021 koitti ensimmäiset leikkimaailman pelit poikien P7 kakkosessa. Tarkoitus oli päästä kokeilemaan ja täytyy sanoa, että itsellä mietitytti mentiinkö liian aikaisin pelaamaan. Ensimmäinen peli päättyi lopussa niukkaan 0-2 tappioon ja oli parempi lopputulos kuin olisi ajateltu ennakkoon poikia vastaan. Leikkimaailmassa on 3 - 4 pelin turnaukset ja jo kolmannessa turnauksessa tuli ensimmäinen voitto! Ja sitä seuraavassa kotiturnauksessa tuli jo 2 voittoa ja 1 tappio! Tytöt ovat aivan huikeasti kehittyneet. Kotiturnauksessa tytöillä oli T11 joukkueen maalivahdit Mirella ja Nea hienosti maalivahtivalmentajina ja se näkyi, kaksi ensimmäistä peliä ja nolla päästettyä maalia! Näistä asetelmista on hienoa jatkaa syyskauden peleihin.

 

Ylpeänä voidaan olla tyttöjen hienosta menestyksestä, tyttöfutiksen jatkumosta ja yhteistyöstä joukkueiden välillä. Tyttöjen, vanhempien, valmentajien yhteishenki on parasta mitä voi oikeastaan olla. Itse pääsen harvemmin mukaan kun on liian paljon muitakin harkkoja ja pelejä, mutta kun mukaan pääsee, niin voin sanoa täydestä sydämestäni että on parasta aikaa ja niin ihania tyttöjä! 

 

Tyttöjä on nyt mukana 19. Tytöt harjoittelevat tiistaisin ja torstaisin, joten kaikki innokkaat tytöt 2014 - 2015 syntyneet tervetuloa mukaan. Lisätietoa löytyy Koiton kotisivuilta.

 

Jos kaikki menee kuten ajateltu, niin muksufutiksen kautta perustetaan uusi 2016 - 2017 tyttöjen joukkue 2023. Silloin meillä on oma joukkue T13, T11, T9 ja T/P7 sarjoissa. Kohti unelmaa!

 

-Mirka-

Jalkapallo 2007 - 2008 syntyneet

 

Noormarkun Koiton 2007-2008 syntyneiden poikien joukkue on perustettu vuonna 2013 Minna Ylisen toimesta. Minna toimi myös ensimmäisenä vuotena joukkueen valmentajana sekä joukkueenjohtajana. 

Seuraavana vuonna 2015 vetovastuun valmennuksesta otti Kai Rosenqvist ja joukkueen johtamisesta Linnea Kaikko. 

Nykymuotoonsa joukkueen johto muuttui vuonna 2017, jolloin 2007-2008 tyttöjen valmennuksesta siirtyi poikien valmennukseen Janne Isaksson, sekä joukkueenjohtajaksi vuotta aikaisemmin Tuire Rosenqvist. 

 

Nykyisellään joukkue pelaa jalkapalloa P14 sarjassa vanhimpana Koiton poikajuniorijoukkueena sekä talvikaudella futsalia. 

Ison kentän haasteet 'pakottivat' keksimään uudelle kaudelle ratkaisuja, joten Koitto P14 pelaa ottelee 2021 kauden yhdistelmäjoukkueena Musan Salaman kanssa. Tämä onkin osoittautunut erittäin hyväksi ratkaisuksi, molempien joukkueiden pelaajia kehitystä ajatellen. 

 

Joukkueen tähtihetkinä mainittakoon Cimcorp turnauksen voitto vuonna 2017, mainiot futsal-ottelut sekä tuoreimpana ensimmäinen, mutta ei viimeinen voitto isolla kentällä

Jalkapallo 2009 - 2010 syntyneet

 

Toimihenkilöt:
Valmentajat: Matti Ratala, Esa Kangasniemi, Matti Kuusinen, Jari Lepomäki ja Kai Riikonen
Huoltaja: Mauri Ramstadius
Joukkueenjohtajat: Antti Korpunen ja Rita Alho

  

Koiton 09/10 joukkue perustettiin vuonna 2016. Valmentajiksi saatiin hienosti pelaajien omia vanhempia. Joukkue koostuu nykyään lähes pelkästään 2010 syntyneistä pojista. Alkujaan joukkueessa oli lähes 40 -09 ja -10 syntyneitä poikia ja silloin pelasimme myös molempien ikäluokkien pelejä. Parhaimmillaan pelasimme esimerkiksi Iku-cupissa kolmella joukkueella. Tällä hetkellä vakituisten pelaajien määrä on vakiintunut runsaaseen 20 poikaan. Tänäkin vuonna joukkueeseen on tullut uusia pelaajia, mikä on erittäin positiivista.
Osa pojista harrastaa myös jääkiekkoa, yleisurheilua ja salibandya. Kaikenlainen liikkuminen on kuitenkin hyväksi nuorille miehenaluille. Myös eri lajit tukevat hyvin toisiaan.
Harjoitukset näin kesäaikana ovat ti, to ja su. Talvella harjoittelimme ma karhuhallissa ja to urheilutalolla.
Tällä hetkellä pelaamme leikkimaailman pelejä kahdessa sarjassa  P11 ykköstä ja P11 kakkosta. Myös futsal kuuluu ohjelmaan talvikaudella. Viime kauden futsalpelit typistyivät kuitenkin vain neljään peliin kuuluisan koronan vuoksi. Turnauksiin pyrimme osallistumaan mahdollisuuksien mukaan. Tulevat tämän kesän turnaukset ovat Toveturnaus, PoriCup ja Ikucup.
Hienoimpia tapahtumia, mikä varmasti pojilla on jäänyt mieleen on, kun pojat pääsivät pelaajasaattajiksi Suomi-Lichtenstain jalkapallon maaotteluun 7.6.2017.
Talkoohenki tässä joukkueessa on ollut myös hyvä ja mikä parasta, talkoot ovat pitkälti olleet sellaisia joihin myös pelaajat ovat voineet osallistua. Kioskia pidämme aina kotipeleissä ja pyrimme myös järjestämään poikien kanssa erilaisia retkiä tai tapahtumia. Pelkkä pyöräily-makkaranpaisto-kisailu on tosi kivaa ja edullista ja luo yhteishenkeä. Viimeisin tempaus oli vanhemmat vastaan pelaajat peli Kankaan koulun kentällä ja sen päälle ravitsevat grillipätkät sinapin ja ketchupin kera. 

Ylärivissä vasemmalta lähtien joukkueenjohtaja Antti Korpunen, valmentaja Jari Lepomäki, Viljami Tommila, Julius Rosenlöv, Eemeli Laukkanen, Eemeli Lindfors, Mika Kaarniaho, huoltaja Mauri Ramstadius ja valmentaja Esa Kangasniemi. Keskirivissä Justus Stenfors, Viljami Mäensivu, Frans Rosenbom, Aatu Lepomäki, Aaro Iitti, Roomeo Kivimäki, Joonatan Lehtonen, Joni Ramstadius ja Miro Iitti. Alarivissä valmentaja Matti Kuusinen, Nicolas Sukeva, Eetu Riikonen, Vili Ratala, Akseli Kuusinen, Väinö Aarnio, Olli Tenho, Kaarlo Kangasniemi ja valmentaja Matti Ratala. Lisäksi joukkueeseen kuuluvat Asseri Jokinen sekä valmentaja Kai Riikonen.

Jalkapallo 2011 - 2012 -syntyneet

 

Vastuuvalmentaja Miikka Pirttinen, valmentajat Jani Hietikko, Toni Niemi, Jarkko Lehtimäki, Antti Pirhonen ja Mikko Jaakkola, joukkueenjohtajat Sari Lehtonen ja Saida Lindroos

Pelaa sarjoissa P10 Ykkönen ja P10 Kakkonen

 

*P10 -joukkueen tarina* 

2011/2012 syntyneiden joukkue perustettiin keväällä 2017 ja tuolloin 5 - 6 -vuotiaat jalkapalloilijanalut harjoittelivat yhdessä kerran viikossa. Joukkue on alusta saakka ollut iso ja siksi jaettu kahteen pienempään joukkueeseen pelejä varten. Pelaajia on kautta vuosien ollut kolmisenkymmentä ja joukkue onkin yksi seuran suurimmista. Pelaajien täyttäessä tänä vuonna 10 vuotta, pelitapa muuttui ja pelit siirtyivät neljänneskentältä puolikkaalle. Pelaajia on nyt kentällä viiden sijasta kahdeksan. Muutoksen myötä joukkueen rooli kasvoi entisestään ja peli muutti muotoaan. Koko kentän tulee nyt puhaltaa yhteen hiileen, kukaan ei enää pärjää kentällä yksin, vaan onnistua voi ainoastaan yhdessä muiden kanssa. Leikkimaailma-sarjan lisäksi joukkue osallistuu kesän aikana myös isompiin turnauksiin, kuten PoriCupiin ja tänä vuonna on tarkoitus mennä tilanteen salliessa pidemmällekin. Harjoitustunteja joukkueelle kertyy talvikaudella noin kaksi viikossa, mutta kuluvana kesänä harjoittelua tulee yhteensä neljä tuntia viikossa; Noormarkun urheilukentän nurmella pallo liikkuu ja nauru raikaa tiistaina, torstaina ja sunnuntaina.

Pelaajista noin puolet kuuluu alkuperäiseen kokoonpanoon ja toinen osa on tullut mukaan matkan varrella. Joukkueen pelaajat, sekä uudemmat että vanhemmat, ovat hioutuneet yhteen, ovathan he pelanneet yhdessä jo puolet elämästään! Samaa voi sanoa valmennustiimistä ja joukkueenjohtajista, yhteistyö on saumatonta suhteessa toisiin toimihenkilöihin ja pelaajiin. Vanhemmat ansaitsevat myös kiitosta, kentän laidalla ja kioskivuoroissa on käyty monta mukavaa keskustelua ja talkooapua on aina löytynyt. Joukkueurheilu yhdistää parhaimmillaan pelaajat, vanhemmat ja toimihenkilöt ja voi tuoda mukanaan hyviä muistoja ja elinikäisiä ystäviä!

Jalkapallo Tytöt 2007 - 2009 ja 2010 - 2013

 

Noormarkun Koitossa tyttöjoukkueita on ollut aiemmin vain satunnaisesti. Nykyisen
tyttöfutiksen alku tapahtui vuonna 2014, kun perustettiin 2006 - 2008 syntyneiden tyttöjen
joukkue nimeltä prinsessafutis. Ensimmäisen kesän tyttöjä ohjasi Matilda Tuominen ja Pinja
Koppi. Kesän jälkeen vetäjiä saatiin tyttöjen vanhemmista. Valmentajiksi Marika Häggqvist,
Noora Stenfors ja Tuire Rosenqvist sekä joukkueenjohtajiksi Kati Lindgren ja Miia Wikman.
2016 valmennukseen tuli myös Mirka Rimpelä mukaan. Nykyään joukkue pelaa yhdessä
kolmen muun seuran tyttöjen kanssa FC Rauma YJ:ssä T14 ykköstä.
Pari 2010 syntynyttä tyttöä harjoitteli 2006 - 2009 tyttöjen mukana ja 2018 mietittiin, että
saataisiin Koiton tyttöjalkapallolle jatkumo, koska ilman jatkuvuutta uusien joukkueiden
perustaminen on erittäin haastavaa. Löydettiin vetäjiä ja Koiton 2010 - 2013 syntyneiden
tyttöjoukkue perustettiin 31.1.2019. Ensimmäisissä harjoituksissa oli paikalla 20 innokasta
tyttöä. Alkuun harjoituksia järjestettiin Kankaan koululla, mutta yhtäkkiä tyttöjä olikin jo 30 ja
tilan käydessä tälle ryhmälle pieneksi harjoitukset siirtyivät urheilutalolle. Ensimmäinen kesä
treenattiin ahkerasti ja tytöt eivät vielä pelanneet leikkimaailman sarjoja vaan osallistuivat
erilaisiin turnauksiin sekä harkkapeleihin.
Kesällä 2020 koitti ensimmäiset leikkimaailman pelit. Vanhemmat tytöt eli 2010 ja 2011
syntyneet pelasivat omaa tyttöjen leikkimaailman sarjaa T10 ikäluokassa. Nuoremmat eli
2012 ja 2013 tytöt pelasivat ensimmäiset pelit poikien P7 sarjassa, koska tytöille ei omaa
ikäluokkaa tullut. Ennen kauden alkua ei pystytty harkkapelejä pelaamaan koronan takia ja
harjoituksetkin oli tauolla pari kuukautta, joten kesän ensimmäisissä peleissä
kokemattomuus vielä näkyi, mutta pelikauden edetessä tyttöjen luottamus omaan
tekemiseen kasvoi ja opittiin pelaamaan joukkueena.
Tyttöjä on nyt mukana 22. Toimihenkilöinä ovat valmentajat Mirka Rimpelä ja Salla Ratala,
joukkueenjohtajat Paula Elo, Johanna Haanpää ja Senja Inberg.
Tänä kesänä molemmat tyttöjoukkueet saavat pelata tyttöjen sarjassa, nuorempien tyttöjen
sarjan ensimmäiset pelit on jo pelattu.
Tytöt harjoittelevat tiistaisin ja sunnuntaisin, joten kaikki innokkaat tytöt 2010 - 2013
syntyneet tervetuloa mukaan. Lisätietoa löytyy Koiton kotisivuilta.

Jalkapallo 2013 -2014 syntyneet

 

2013-2014 syntyneiden jalkapallojoukkue on perustettu vuonna 2019. Tällöin mukana olivat tytöt sekä pojat. Tämän vuoden 2021 alusta alkaen tytöt perustivat oman joukkueensa ja nyt Koitolla on siis 2013-2014 syntyneiden poikajoukkue sekä 2014-2015 syntyneiden tyttöjoukkue. Toki joukkueet harjoittelevat edelleen välillä yhdessä sekä osallistuvat Leikkimaailman peleihin yhdessä.

Tällä kaudella joukkueet pelaavat kahdessa eri ikäluokassa eli P8 ykkösessä sekä P7 ykkösessä ja P7 kakkosessa.

Joukkueen valmentajina toimivat Maritta Katajisto, Pasi Kivistö, Niko Yli-Anttila sekä Elina Nordvall. Kaikilla valmentajilla on itsellään vahva jalkapallotausta ja heistä Pasi ja Niko pelaavat myös itse Noormarkun Koiton edustusjoukkueessa. Joukkueen johtajina toimivat Heli Kangasniemi sekä Heidi Hietaoja.

Tyttöjoukkuetta luotsaavat Saida Lindroos sekä Saija Kukkula.

Näissä poikien sekä tyttöjen joukkueissa on monta innokasta ja taitavaa pelaajaa, silti mukaan mahtuu vielä lisää. Kesäkaudella harjoitukset ovat tiistaisin ja torstaisin Noormarkun urheilukentällä, jonne voi tulla ensin vaikka tutustumaan lajiin.

Seuravaikuttaja Timo Mansikka (toiminut mm. seuramme puheenjohtajana 2001-2011)

 

Milloin liityit Koiton toimintaan?

 

”Liityin seuraan joskus 1970-luvun alussa. 

Kylän kaikki työläisten lapset harrasti Koitossa ja heidän vanhempansa olivat aktiivisia toimijoita Koitossa. 

 

Koittomuistosi?

 

”1980-luvun alussa Koitto pelasi koripalloa raumalaista Feraa vastaan. Jossain vaiheessa peliä kentällä oli viisi Mansikkaa: Ismo, Hannu, Sauli, Timo ja Olli-Pekka. Paikallislehti Länsi-Suomi kirjoitti seuraavana päivänä ottelusta: Fera oli pelissä ylivoimainen. Koitosta ei juuri muuta mainittavaa, kuin Mansikat, joita oli samanaikaisesti kentällä peräti viisi kappaletta. Mainitakoon, että siskomme Leena pelasi myös tuolloin koripalloa.”

 

Mitä haluat sanoa nykyisille Koiton seuratoimijoille?

 

”Vuosia seuratoiminassa mukana olleena tiedän, että ei kannata jäädä elämään ainoastaan tätä hetkeä. Meidän tulee ajatella eteenpäin. Pitää muistaa kouluttaa seura-aktiiveja ja käydä kehityskeskusteluja eri jaostojen kanssa yhdessä. Näin kuulemme koko seuraväen mielipiteet toiminnastamme. Meillä on mahtava joukko seura-aktiiveja, joita pitää muistaa ja kannustaa. Olkaamme ylpeitä 100-vuotiaasta seurastamme!”

Jalkapallo Muksufutis 2015-2017 syntyneet


Jalkapallo, pienimpien poikien ja tyttöjen joukkue


Valmentajat: Aki Rosenbom, Kimi Suntila, Markus Laine, Mika Ranne
Huoltaja/Apuvalmentaja: Eeva Hyötilä
Manageri: Mirka Rimpelä
Joukkueenjohtaja: Teemu Noppari


Harrastejoukkue, ei pelaa vielä sarjapelejä


Koiton muksufutis on innostanut lapsia liikunnan ja jalkapalloharrastuksen pariin vuodesta
2014. Toiminta on ollut huippusuosittua ja pelaajamäärän kasvu tasaista. Harjoituksissa
keskeistä on liikunnanilo ja jalkapalloon tutustuminen leikin siivellä. Samalla tuetaan lapsen
kehittymistä turvallisessa ja innostavassa ympäristössä. Yhteisliikuntataitojen ja
pallonkäsittelyn lisäksi lapset oppivat tärkeitä sosiaalisia taitoja sekä toimimaan ryhmässä
turvallisesti oman aikuisen kanssa. Muksufutis on hyvää ohjattua laatuaikaa lapsen ja
vanhemman kanssa, ja muksufutiksen kautta vanhemmat pääsevätkin mukaan toimintaan
matalalla kynnyksellä.


Toimihenkilöt löytyvät usein lasten vanhemmista ja kulkevat muksufutiksen kautta
ikäkausijoukkueisiin. Muksufutuksen valmentajista erityismaininnan kuitenkin ansaitsee Aki.
Pitkän aikaa toiminnassa ja lajin parissa mukana olleena hän tuntee jalkapallon salat. Aki on
aina valmis paikkaamaan muiden valmentajien poissaoloa ja saa jo pelkällä karismallaan
lapset (sekä valmentajat) kuuntelemaan ja keskittymään.


Talvikausi 2020-2021 harjoiteltiin sisätiloissa, tiistaisin nuoremmat urheilutalolla ja torstaina
hieman vanhemmat Söörmarkun koululla. Lapset olivat täynnä energiaa ja se näkyi myös
harjoituksissa. Lennokkaat tuuletukset olivatkin tuttu näky onnistumisten jälkeen.
Alkulämpöjen jälkeen yleensä leikitään, suosituimpana ‘hirven metsästys’ ja ‘kalastaja’ pelit.
Näiden jälkeen tehdään kevyesti tekniikkatreeniä esim. syöttöjä ja pallon kuljetusta. Lopuksi
pelaillaan vielä yhdessä ja tehdään loppuvenyttelyt.


Tammikuun alussa 2021 päästiin myös harjoittelemaan pokaalin nostelua jalkapallojaoston
palkittua muksufutiksen ‘arvokkain joukkue’ -palkinnolla. Kannun nostelu mitalit kaulassa
kasvatti muksuja ihan silmissä, rinta rottingilla jokainen lähti ylpeänä harjoituksista kotiinpäin.
Ulkokausi avattiin tänä vuonna hienossa säässä 15.4 Finpyyn sorakentällä. Tätä olivatkin
kaikki jo odottaneet koko pitkän talven, energiaa oli treeneissä vaikka muille jakaa.
Onnistumisten kautta voittoon tänäkin vuonna!


Koiton sivuilta lainattua:
“Koitto on kasvattajaseura ja kaikkein pienimmissä on aina suurin potentiaali. Näiden
pelaajien innostus lajin pariin on tärkein tehtävä seurassamme ja joukkueen kaikissa
toimihenkilöissä. “
https://bit.ly/2P3J1QT

Salibandy 2007 - 2008 syntyneet

 

Toimihenkilöt Pasi Rajala, Kalle Jylhä, Sari Rajala, Tiina-Annukka Myllymäki ja Linnea Kaikko-Huttunen (talous). Joukkueenjohtaja 2017-2020 Susanna Lindfors.

Mikä sarja? Länsirannikon ylempi haastaja

Salibandy 07-08 sai alkunsa Pasi Rajalan vetämässä isien ja poikien perhesählyssä jossa he Kalle Jylhän kanssa päättivät perustaa salibandyjoukkueen.

Elettiin kevättä 2017 kun säbäharkat alkoivat.

Kunnianhimoisena joukkue matkasi jo samana keväänä haastajina Tampereelle TFT (Tampere Floorball Tournament) turnaukseen, jossa liekki pelaamiseen roihahti jokaisella pelaajalla viimeistään siinä vaiheessa kun tuli voitto kokeneempaa kilpasarjan joukkuetta vastaan.

Seuraavana syksynä joukkue liittyi salibandyliittoon (SSBL) ensimmäisenä Koiton salibandyjoukkueena ja se ilmoitettiin länsirannikon haastajasarjaan.

Pikkuhiljaa vuoden aikana pelaajille löydettiin luonnolliset roolit kentällä ja sählääminen muuttui salibandyksi. Joukkue haali voiton toisensa perään ja kenttien laidoilla alkoi kuulua muiden joukkueiden edustajien suusta ihailuja ilveilyjen sijaan. Koitto on otettava tosissaan.

Kausi 2018-2019 päättyi länsirannikon kahdesta lohkosta omamme voittoon ja kirkkain mitali tuli myös koko länsirannikon sarjapisteissä. Loppuhuipentumassa Turussa pelasivat sisä- ja länsi-suomen kaksi lohkonsa parasta joukkuetta. Koitto tasoitti varsinaisen peliajan viimeisellä sekunnilla, mutta finaali jäi haaveeksi vastustajan ratkaistua pelin jatkoaikamaalilla.

Tässä kohtaa haluan nostaa esiin myös ”kuudennen kenttäpelaajan", eli joukkueen kulisseissa toimivat vanhemmat (pelireissuilla tosin hyvinkin positiivisesti näkyvät ja kuuluvat). Pelit on koettu ja erityisesti jännitetty yhdessä. Iso kiitos nykyisille ja lähteneille yhteistyöstä. Ja tervetuloa uudet!

Salibandyn aktiivinen aika on syksy-kevät, joten koronan takia yksi kausi on loppunut kesken ja toinen on ollut rajoitusten riivaama.  Jokatapauksessa harjoituksia on jatkettu turvallisuus huomioon ottaen ja näin on saatu pidettyä vuosien varrella yhteen hitsaantunut joukkue tiukasti samassa nipussa edelleen – valmiina tuleviin peleihin.

-Tiina-Annukka Myllymäki

Salibandy 2009 - 2010 syntyneet

 

Joukkueen toimihenkilöt Kalle Jylhä, Tomi Lepistö, Susanna Lindfors ja Anu Minkkinen

Missä sarjassa/sarjoissa pelaa? Harrastejoukkue, ei pelaa sarjaa

Noormarkun Koiton salibandyn 2009 – 2010 syntyneiden joukkue on harrastejoukkue, joka mahdollisuuksien mukaan pelaa myös harjoitusotteluita muiden lähialueiden joukkueiden kanssa. Kausi 2020 – 2021 on joukkueen toinen toimintakausi ja syksyllä saimme joukkueeseen myös uusia pelaajia. Kuluvalla joukkue on harjoitellut Noormarkun urheilutalolla, mutta harjoitteluun on vallitsevan koronatilanteen takia tullut kuitenkin pitkä tauko. Ensi syksynä toimintaedellytykset harjoittelulle ovat toivottavasti jo paremmat.  

 

Joukkuekuvassa:

Ylärivi vasemmalta oikealle: Susanna Lindfors (joukkueenjohtaja), Leevi Leponiemi, Viljami Mäensivu, Otto Laine, Justus Stenfors, Aamos Tuomi, Kalle Jylhä (valmentaja).

Alarivi vasemmalta oikealle: Eemeli Lindfors, Kasper Lepistö, Roomeo Kivimäki, Johannes Hakanen, Vili Ratala, Fanni Jylhä, Iida Jylhä.

Kuvasta puuttuu: Tomi Lepistö (valmentaja), Anu Minkkinen (joukkueenjohtaja), Miro Minkkinen, Olavi Laurila, Frans Rosenbom, Asseri Jokinen

 

Salibandy 2011 - 2012 syntyneet

 

Joukkueen toimihenkilöt Pasi Rajala, Antti Pirhonen, Kimmo Nyberg ja Sari Rajala

Pelaa Satakunnan kortteliliigan haastajasarjaa.

Joukkue aloitti toiminnan syksyllä 2019. Joukkue sai alkunsa vanhempien toiveesta, kun lapsilla oli ilmennyt halua pelata salibandyä. Heti ensimmäisellä kaudella lähdettiin mukaan kortteliliigan haastajasarjaan. Siellä pelit sujuikin hienosti. Tuli koettua sekä voittoja että tappioita. Kuitenkin kevätpuolella vallitseva tilanne keskeytti kauden. 

Syksyllä 2020 ilmottauduttiin mukaan jälleen Satakunnan kortteliliigan haastajasarjaan. Kaksi turnausta ehdittiin pelata, kunnes ottelut laitettiin tauolle.

Joukkuekuvassa:

Ylärivi vas.: Kimmo Nyberg, Sari Rajala, Antti Pirhonen

Keskirivi: Veeti Nurmi, Eelis Virtanen, Vertti Virtanen, Lauri Rajala, Jonni Pirttinen, Wiljami Rajala, Niila Nyberg

Alarivi : Kasper Rajala, Hermanni Nummi, Lauri Harju, Onni Uusitalo, Valtti Hietanen, Miiro Pyydysmäki, Eliel Lindroos

Alhaalla edessä: Topias Niemi

Kuvasta puuttuu: Pasi Rajala, Frans Ekberg, Antti Isoviita, Arttu Isoviita, Patrik Kivistö, Kasper Leppänen ja Elias Moisio

 

P19 Futsal liigajoukkue / 2001-2002 syntyneet pojat

 

Futsalin SM-liigaa pelataan myös Noormarkussa.


Koiton P19 liigajoukkue on Noormarkun jalkapallojaoston alainen joukkue.
Joukkueen valmentajina toimivat pitkäaikaiset Koittolaiset Jukka Tuominen ja Pertti Tienhaara. Molemmilla on jalkapallotausta pelaajina. Huoltajina toimivat Tomi Somero, Kristian Starck, Juho Lindgren. Myös Koiton edustuksesta ovat toiminnassa mukana Tero Jokinen, Aleksi Koskinen ja Ville Setälä. Jukan vaimo, myös pitkään Koitossa mukan ollut, Mari Sulkava-Tuominen toimii joukkueen varajojona. Joukkueenjohtajana toimii jo kahdettatoista vuotta tässä joukkueessa Antti Korpunen. Antti on myös Koiton jalkapallojaoston puheenjohtaja ja hallituksen jäsen.


   Pojat pelaavat jo toista vuotta valtakunnallista Futsalin P19 SM-liigaa. 17 joukkueen liigassa pelataan kolmessa lohkossa. Koitto on tällä hetkellä omassa kuuden joukkueen lohkossaan toisena. Mahdollisuus lopputurnaukseen siis on.


  Joukkueen alkuaikana vetäjinä olivat Koittolainen legenda Olli Ingberg tyttärensä Senjan  kanssa. Senja on edelleen koko Koiton toiminnassa aktiivisesti mukana. Joukkueessa oli laaja ikäryhmä 2002 syntyneistä aina 1999 syntyneisiin. Ikäryhmät jaettiin sitten kahteen ryhmään 2001 - 2002 ja 1999 - 2000 syntyneisiin. Jukka ja Mari olivat jo silloin mukana, kunnes he ryhtyivät luotsaamaan Koiton 2003 - 2004 syntyneiden joukkuetta.


  Valmentajia on ollut mukana useampikin. Pertti tuli joukkueen peräsimeen 2017. Joukkue on pelannut jalkapallon lisäksi aina talvisin futsalia. Jalkapalloturnauksissa on saavutettu kevätturnauksesta kultaa kuin myös D13 Iiro-cup kultaa, finaalissa C14 Jyväskylän Biltema-cupissa hopeaa, P17 Kouvolan Betoni-cupissa hopeaa. Nelossijoja on saavutettu Vierumäellä, Kultanummiturnauksessa, Iku-cupissa, Särkänniemi-cupissa ja monta muuta kivaa muistoa. Piirisarjaa on myös pelattu koko Turun ja Porin alueella. Jalkapallotoiminta lopetettiin vuoden 2019 alussa. Osa pojista siirtyi Koiton edustukseen ja osa naapuriseuraan Toveen, josta löytyi poikien ikäluokan joukkue. Pojat eivät kuitenkaan luopuneet Koiton futsaljoukkueesta, vaan syksyllä 2019 jatkettiin futsalilla, kuin myös edelleenkin.


  Futsalissa on tullut menestystä Tampereelta välipäiväturnauksista C15-P17 sarjoissa kaksi kultaa ja hopea (kolme kertaa osallistuttu), P17 TPK-cupista hopeaa, piirisarjasta C15 pronssia, Länsi-Suomen piirisarjasta P20 sarjasta nuorella joukkueella hopeaa ja lähes samalla joukkueella Länsi-Suomen P17-liigasarjassa pronssia. Kaksi kertaa olemme olleet niin C15 kuin P17 ikäisinä SM-lopputurnaukseen karsinnoissa, mutta niihin emme yltäneet.


  Matkan varrella on myös ollut monenlaisia vastoinkäymisiä ja rankkoja tappioita. Aina niistä on selvitty. Pääasia on kuitenkin aina yhdessä olo ja se, että joukkueessa on ollut hyvä olla ja hyviä kavereita.
  Tottakai joukkueessa on pelaajia vaihtunut ja lopettanut, mutta aina on menty eteenpäin. Jalkapallo ja futsal ovat edullisia harrastaa Koitossa. Joukkueen pitkäaikaiseen koossapysymiseen kuitenkin vaikuttavat hyvä ilmapiiri, kaverit, valmentajat, vanhemmat jne. On ollut hienoa seurata poikien kehitystä kohti aikuisuutta ja kuinka fiksuja nuoria miehiä heistä on kehittynyt.


Tästä joukkueesta voi olla ylpeä, vaikka emme vielä maailmanmestaruutta ole saavuttaneetkaan. 


-Antti-

Noormarkun Koitto on kaupunginosan vanhin seura. Se perustettiin 21.11.1921. 1920 - luvulla seuran päälajit olivat hiihto, yleisurheilu, suunnistus ja voimistelu. Koitolla oli myös oma näytelmäkerho.

Jalkapallonharrastus alkoi 1940-luvulla. Koripallo tuli lajivalikoimaan 1962. 1970-luvulla harrastettiin myös pöytätennistä ja samoihin aikoihin myös lentopallo nousi seuran suosituimpiin lajeihin.

Koitto on ajan myötä erikoistunut palloilulajeihin ja yksilöurheilu on jäänyt kokonaan pois valikoimista. Tänä päivänä lajeista harrastajamäärältään selkeä ykkönen on jalkapallo. Jalkapallobuumi seurassa on voimakas aina nuoremmista edustusjoukueeseen.

Uutena jaostona on tullut mukaan salibandy. Toiminta perustuu lasten ja nuorten iloiseen liikuttamiseen. Nopeasti suosiotaan kasvattavassa toiminnassa on mukana jo lähes 100 osallistujaa.

Edellä mainittujen lajien lisäksi Koitossa harrastetaan aikuisten kuntourheilua eri muodoissa.

Koiton 100 vuotis historiikkia tukemassa: