Koiton ensimmäinen veteraanitapaaminen oli onnistunut, seuraavat tapaamiset on jo sovittu

12.3.2018

Koiton toimisto täyttyi veteraaneista
Koiton toimisto täyttyi veteraaneista


Koiton kunniapuheenjohtaja Timo Mansikka kertoi vanhoja tarinoita menneiltä vuosilta
Koiton kunniapuheenjohtaja Timo Mansikka kertoi vanhoja tarinoita menneiltä vuosilta
Koiton toimihenkilöitä menneiltä vuosilta.
Koiton toimihenkilöitä menneiltä vuosilta.
Koiton nykyinen puheenjohtaja Pasi Rajala esitteli Koiton toimintaa.
Koiton nykyinen puheenjohtaja Pasi Rajala esitteli Koiton toimintaa.

Koiton Veteraanitapaaminen

Talkoita tehtiin jopa viitenä arkipäivänä viikossa .

Noormarkun Koiton veteraanit tapasivat to.8.3. Koiton toimistolla. Tilaisuuden järjestäjät hieman jännittivät, miten entisiä Koiton toiminnassa mukana olleita veteraaneja tulisi  tapaamiseen. Toimiston ovi alkoi käydä , ja kun tilaisuus alkoi , paikalla oli 22 osallistujaa. Tilaisuus alkoi kahvittelulla ja muisteluilla menneistä.                                                             

Koiton nykyinen puheenjohtaja Pasi Rajala esitteli Koiton nykyistä laajaa toimintaa ja varainkeruuta. Esityksestä kävi ilmi mm. että nykyään on hieman vaikeaa saada talkooväkeä erilaisiin varainkeruu hankkeisiin. Veteraanit muistelivat , kuinka ennen talkootyö oli kunniassaan ja lähes kaikki seuraan tulleista varoista tehtiin talkoilla. Paikallisessa yrityksessä saatettiin tehdä talkoita joka arkipäivä kolme tuntiakin illassa . Kävi ilmi kerrotuista tarinoista menneistä talkoista, että kyllä ennen tehtiin uskomattomia tuntimääriä talkoita seuran eteen  ja tämä kaikki varsinaisen seura- ja urheilutoiminnan lisäksi.

Timo Mansikka kertoi  keräämiään tarinoita Koiton menneistä vuosista ja vuosikymmenistä. Koitto järjesti mm. 1950 luvulla tansseja ja iltamia . Siihen aikaan poliisit kävivät aina tarkistamassa tilanteen tanssipaikalla ja kerran eräällä järjestysmiehellä oli ollut vähän epäselvyyksiä poliisin toiminnan kanssa ja pientä tönimistäkin oli tullut. Järjestysmies otettiin mukaan ja rangaistukseksi  hän suostui halonhakkuuseen seuraavana päivänä. Koitolla on ollut menneillä vuosikymmenillä lukematon määrä erilaisia lajeja joita on voinut harrastaa. Näytelmäkerhon toimintaakin  on ollut mukana. Tiedotusta hoidettiin seuran omalla ilmoitustaululla sekä mainoksilla sähkötolppiin.Veteraanien  tarinoissa tuli mm. ilmi että kun jalkapallojoukkueen peli päättyi , niin valmentaja   keräsi aina kaikki pelipaidat ja hänen kotonaan ne sitten  pestiin. Siihen aikaan ei ollut varaa ja mahdollisuutta  painattaa logoja  pelipaitoihin .Sen vuoksi  itse maalattiin kangasmaalilla esim. Koitto logot pelipaitoihin .

Veteraanit kertoivat lukuisia tarinoita menneiltä vuosilta . Pikkuisen harmitti varmaan erästä valmentajaa uuden autonsa kanssa .  Siihen aikaan joukkueita kuljetettiin Koiton pikku bussilla sekä omilla autoilla. Uusi auto ajettiin kentän reunaan ja eräs juniori heitti pelikassinsa  auton konepellille. Kassissa olleet kovat reunat tekivät konepeltiin melkoiset jäljet ja valmentaja  hoiti itse korjauksen . Tansseja kun järjestettiin , kerran kävi niin että osa sovituista järjestysmiehistä ei tullutkaan eikä lipun myyjä. Oli siinä kiirettä kun tanssien vastuuhenkilö joutui toimimaan lipunmyyjänä ,lipun kerääjänä ja vielä järjestysmiehenäkin .

Melkoinen määrä tarinoita ja Koiton historiaa on näillä veteraaneilla hallussaan. Vain murto-osa kuultiin illan aikana.  Näitä kerrottuja tarinoita oli kiva kuunnella , Ei se urheiluseuran pyörittäminen ole ollut aina helppoa                   ja unettomiakin öitä on myös menneinä aikoina vietetty Koiton toiminnan eteen. Yleinen mielipide veteraanien keskuudessa kuitenkin tuntui olevat , että kyllä se oli kivaa aikaa .

Koska juttuja  ja tarinoita jäi paljon vielä kertomatta , niin sovittiin että Koiton veteraanit alkavat kokoontua säännöllisesti ja ensimmäiset kokoontumiset ovat to.5.4. ja to.3.5. klo.17.00 Koiton toimistolla.

 

Olli Inberg